Antena Meniu Search
x

AMENZI URIAȘE! Parlamentarii au interzis fumatul în spaţiile publice!

Fumătorii îşi vor întreţine mai greu viciul. Fumatul va fi interzis în spaţiile publice închise.Parlamentarii au votat ieri legea cu 164 de voturi "pentru", 20 "împotrivă" şi 26 de abţineri. Noua lege interzice fumatul în cafenele şi restaurante, la locul de muncă sau la locurilor de joacă pentru copii, chiar dacă sunt în aer liber

Vezi și

 Fumătorii îşi vor întreţine mai greu viciul. Fumatul va fi interzis în spaţiile publice închise. Parlamentarii au votat ieri legea cu 164 de voturi "pentru", 20 "împotrivă" şi 26 de abţineri. Noua lege interzice fumatul în cafenele şi restaurante, la locul de muncă sau la locurilor de joacă pentru copii, chiar dacă sunt în aer liber.

Ţigările nu vor mai fi aprinse nici în instituţiile publice, în şcoli sau spitale. Proiectul mai are nevoie doar de avizul preşedintelui Klaus Iohannis. Sancţiunile pentru cei care nu vor respecta această hotărâre nu sunt de neglijat.

Persoanele fizice pot primi amenzi între 100 şi 500 de lei, iar persoanele juridice ar trebui să se adapteze şi ele, imediat, noilor prevederi. Pentru acestea, amenda este de la cinci mii de lei la prima abatere, până la 15 mii de lei şi suspendarea activităţii dacă sunt prinse a doua oară pe picior greşit. Singurele locuri în care se va putea fuma în continuare înăuntru rămân închisorile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » AMENZI URIAȘE! Parlamentarii au interzis fumatul în spaţiile publice!