Antena Meniu Search
x

Update! Tornada ce a maturat Oklahoma, mai puternica decat explozia atomica de la Hiroshima

Tornada ce a devastat cartiere intregi din Oklahoma City este comparata de unii specialisti chiar cu explozia atomica de la Hiroshima

Vezi și

In 40 de minute, "monstrul", cum au numit specialistii tornada, a pus la pamant cladiri mari si mici, spitale, centre comerciale si institutii de invatamant pe o raza de 30 de kilometri. “Dumnezeu ne da si tot El le ia inapoi”, au spus localnicii.

In cateva clipe insa, intreaga familie a amutit in fata dezastrului. Casa si imprejurumile au disparut cu totul. Singura care a rezistat a fost camera de refugiu in care oamenii se adapostisera. A fost si motivul pentru care au ramas in viata. Nadia Comaneci locuieste si ea in regiune. 15 kilometri despart locuinta ei de zona in care tornada a facut cele mai mari pagube. Campioana era insa in Las Vegas, atunci cand natura s-a dezlantuit si este in afara oricarui pericol, dupa cum ea insasi a scris pe twitter.

Ramasi pe drumuri, localnicii sunt, totusi, multumiti ca au ramas in viata si sunt gata sa-si recladeasca vietile. “Este greu. Este greu, dar stiu ca Domnul va avea grija de noi, asa cum a avut si in trecut”, sustin oamenii.

Tornada a fost observata inclusiv din spatiu. Ramane insa un mare semn de intrebare: de ce scolile care s-au facut una cu pamantul si in care sapte copiii au murit nu aveau camere de refugiu? Asta puncteaza dur presa locala, dupa ce jurnalistii au aflat ca edilii locali au taiat banii destinati sigurantei elevilor, spun ei, din lipsa de fonduri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri sociale » Update! Tornada ce a maturat Oklahoma, mai puternica decat explozia atomica de la Hiroshima