Antena Meniu Search
x

UPDATE / Un copil de şase ani era să moară din cauza unei bomboane

Un băieţel de şase ani era să moară la şcoală! S-a înecat cu o bomboană, în timpul orelor. Şi risca să se sufoce. Norocul lui a fost învăţătoarea. L-a salvat aplicând o metodă de prim ajutor pe care a văzut-o într-un film, dar pe care nu a exersat-o niciodată.

Vezi și

 Până astăzi. Incidentul le-a dat de gândit inspectorilor şcolari din Piteşti: dascălii ar trebui instruiţi în acest sens. Inspita dulce din buzunarul băiatului s-a transformat imediat în pericol de moarte. În loc să alunce spre esofag, bomboana a blocat căile respiratorii, iar cel mic risca să se sufoce. Învăţătoarea şi-a dat seama la timp ce se întâmplă cu elevul ei. Şi a intervenit.

Învăţătoarea a văzut metoda de salvare a unei persoane care se sufocă în filme, dar nu a exersat-o niciodată. Prin telefon, femeia a fost ghidată şi de sfaturile echipajului medical care a preluat cazul.

Băiatul a fost transportat la cel mai apropiat spital. Întâmplarea le-a dat de gândit inspectorilor şcolari care şi-au amintit subit că prea puţine cadre didactice sunt pregătite să intervină în astfel de situaţii. Aşa că, cel mai curând, la Piteşti, profesorii vor fi chemaţi la cursuri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » UPDATE / Un copil de şase ani era să moară din cauza unei bomboane