Antena Meniu Search
x

Curs valutar

UPDATE! Unul dintre cei doi ciobani atacati de urs, in Harghita, a fost gasit mort

Zeci de vanatori din Harghita stau cu arma la picior. Asteapta aprobarea din partea autoritatilor, ca sa poata pleca in cautarea ursului ucigas. Un cioban si-a gasit sfarsitul in ghearele animalului, iar un altul abia a scapat cu zile

de Redactia Observator

la 22.04.2013 , 16:29

Desi oamenii se tem pentru vietile lor cat timp ursul este in libertate, exista o procedura standard in astfel de cazuri. Directia Silvica Harghita a cerut Ministerului Mediului autorizatie, ca sa impuste ursul. Acest lucru se poate face insa abia dupa ce se va sti cu siguranta care este animalul ucigas. Urmeaza sa se analizeze habitatul acestui urs si sa se puna momeala timp mai multe zile la rand, pentru a-l putea identifica. Pana atunci, oamenilor nu le ramane decat sa se roage ca o nenorocire ca cea de ieri sa nu se repete.

Aseara, un cioban a ajuns mai mult mort decat viu la spitalul din Secu. Avea rani pe abdomen si pe antebratul stang. Le-a spus politistilor ca prietenul lui, tot cioban, nu a reusit sa se salveze din ghearele fiarei. Asa ca, o armata de jandarmi si padurari au pornit in cautarea omului. L-au gasit abia azi dimineata fara suflare. Fusese sfasiat de urs si tarat cativa metri intr-o rapa.

Vezi și
Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri sociale » UPDATE! Unul dintre cei doi ciobani atacati de urs, in Harghita, a fost gasit mort