Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video "Va duce la o reducere a sângelui pe șosea". Poliţia vrea să monitorizeze în trafic şoferii care urmează cursurile de conducere defensivă

Şoferii care urmează cursurile unei şcoli de conducere defensivă vor fi monitorizaţi un an. Poliţia Rutieră vrea să se convingă de eficienţa lecţiilor şi se întreabă dacă nu cumva ar trebui să facă parte din pregătirea de dinaintea examenului pentru carnet. De la începutul anului, cursurile de conducere defensivă sunt tot mai populare, mai ales că pot fi deduse din impozit de firmele care îşi trimit angajaţii să le facă. 

de Bogdan Dinu

la 18.07.2022 , 20:49

Un astfel de curs de conducere defensivă, care se întinde pe o durată de cel puțin opt ore, costă aproximativ 850 de lei. Dar în funcție de preferințele elevului și de oferta școlii poate ajunge și la 2.500 de lei. Un curs costisitor, dar eficient, spun instructorii. Cât de eficient? Asta vor să afle și şefii din ministerul de Interne, care au lansat deja un ordin de ministru.

Cristian Andrieș, Direcția Rutieră: Poliția rutieră va solicita anual Autorității Rutiere Române situația tuturor conducătorilor de autovehicule care au urmat acest curs, urmând totodată să verifice implicarea în anul respectiv în evenimente rutiere a acestor conducători de autovehicule.

Instructorii de la școlile de conducere defensivă nu își fac griji. Sunt de părere că diferența se cunoaște cu ochiul liber în cazul absolvenților.

Vezi și

Vlad Albu, instructor: Drastic s-au redus toate accidentările, fie că vorbim de accidente ușoare sau serioase... Peste 80-90%. În momentul în care ajungi să conștientizezi niște limite și niste riscuri este și tendința naturală a creierului de a te feri de aceste lucruri.

Pe acelaşi subiect

Cursurile de conducere defensivă, atent monitorizate

Inițiativa ministerului vine după ce tot mai mulţi şoferi se înscriu la acest curs de formare, mai ales că banii sunt returnaţi. Costurile ar urma să fie deduse direct din impozitul pe venit. 

Titi Aur, campion de raliu: Nu este nimeni obligat să facă cursuri, doar că cel care face va fi decontat de stat. Reducerea numărului de accidente va duce și la o reducere a sângelui pe șosea, dar și la niște avantaje financiare pentru stat.

Inițiativa îi bucură pe șoferi, care speră că astfel s-ar lovi de mai puţine probleme în trafic.

Bogdan Dinu, reporter Observator: Raportat la media europeană, țara noastră numără cei mai mulți morți pe șosele. Anul trecut au fost 93 de morți în accidente rutiere la fiecare un milion de locuitori.

Încă de anul trecut, Comisia Europeană a cerut țărilor din uniune să găsească programe prin care să reducă la jumătate numărul de accidente rutiere, până în anul 2030. 

Bogdan Dinu Like

Bogdan Dinu s-a alăturat echipei Observator în anul 2020. În prezent activează în cadrul redacției Antena1 ca reporter de eveniment și investigații specializat în domeniul afacerilor interne.

Comentarii


Întrebarea zilei
Vei merge la vot în turul 2 al alegerilor prezidențiale?
Observator » Ştiri sociale » "Va duce la o reducere a sângelui pe șosea". Poliţia vrea să monitorizeze în trafic şoferii care urmează cursurile de conducere defensivă