Antena Meniu Search
x

Vacanța la bunici, fără Internet pentru copii, preferată mulţi părinţi români

Tot mai mulţi părinţi îşi încurajează copiii să renunţe la orice gadget. Şi i-au trimis pe cei mici... în vacanţă la bunici. Pentru că, nu-i aşa, vacanţele la ţară rămân cele mai frumoase amintiri.

Vezi și

Tot mai mulţi părinţi îşi încurajează copiii să renunţe la orice gadget. Şi i-au trimis pe cei mici... în vacanţă la bunici. Pentru că, nu-i aşa, vacanţele la ţară rămân cele mai frumoase amintiri. Am descoperit într-un sat din Botoşani copii deconectaţi nu doar de agitaţia urbană, ci şi de internet. Încă bat mingea în mijlocul străzii, îşi ajută bunicii la treburile gospodăriei şi leagă noi prietenii.

Pe o străduţă din Pomârla, judeţul Botoşani, un grup de copii se joacă "Raţele şi vânătorii". Satul este liniştit, rar trece câte o maşina, aşa că distracţia nu se întrerupe prea des. 

Dacă cei născuţi la oraş stau mai mult cu smartphone-ul şi cu tableta în braţe, Paula a visat tot anul la o vacanţa cu buncii, la ţară. A lăsat gadgeturile deoparte şi a trecut direct la treburile gospodăreşti. Scoate apă din fântână, hrăneşte animalele şi are grijă de grădină. Bunica o învaţă chiar să facă mămăligă şi să pregătească masa. 

Paula locuieşte în Spania şi povesteşte că aşteaptă cu nerăbdare fiecare vară pentru a-şi reîntâlni prietenii de la ţară cu care îşi petrece mai tot timpul. Spune că nici nu mai vrea să audă de telefon, când animalele din curtea bunicilor sunt cea mai bună metodă de relaxare. 

"Pot să stau cu prietenii mei, pot să ies afară, să mă joc cu căţeii, cu pisici, cu tot. Acolo, în Spania, nu pot. Stau la bloc şi nu poz să ies afară. Mai ies, dar nu ca aici", spune Paula.

La Pomârla, ziua se încheie cu o plimbare prin sat, cu căruţa. Doar ploaia reuşeşte să îi convingă pe copii să intre în casă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri sociale » Vacanța la bunici, fără Internet pentru copii, preferată mulţi părinţi români