Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Vacanțele pe litoral s-ar putea schimba complet

Românii au lăsat marea singură de Sărbători. Şi nimeni nu poate spune acum când şi cum va arăta prima vacanţă din acest an.

de Redactia Observator

la 19.04.2020 , 21:17

  • Italienii se gândesc la cutii de plastic pentru turiști
  • Hotelierii de pe litoralul românesc speră ca turiștii să revină la mare din luna iunie

Chiar dacă restricţiile se vor ridica la jumătatea lunii mai, nu e exclus să facem plajă în această vară cu masca de protecţie pe faţă. În Italia, specialiştii se gândesc la o soluţie extremă: să-i închidă pe turişti în cutii de plastic. 

Vara lui 2020 se anunţa explozivă la malul mării. Virusul a lăsat însă marea fără spectatori.

Anca Nedea, proprietar hotel - În statisticile noastre din ospitality, pe litoralul românesc ar fi fost cel mai bun an. Muncim luându-ne toate măsurile de protecție și făcând tot posibilul să avem proprietăți operabile măcar de la 1 iunie.

Vezi și

Corina Martin, manager agenție de turism - Este primul an când nu avem turiști. N-o să se întâmple nici de 1 Mai, marea minivacanța cu care deschideam sezonul pe litoral, așteptăm, sperăm noi, sfârșitul lunii mai și din luna iunie să avem sosiri mai consistente.

Cînd vom ajunge la mare si daca va fi la fel vacanţa în acest an, sunt întrebări care îi macină pe români. Hotelierii se pregătesc cu măsuri speciale de protecţie.

Anca Nedea, proprietar hotel - Pentru hotelurile care au volum, să mănânce clienții noștri pe serii. De asemenea să avem toate bufetele adaptate cu măsuri de protecție. Ne gândim inclusiv pentru personal să investim în acele porți de intrare de dezinfectare.

Iulian Vitcu, manager plajă - Plaja noastră e generoasă, e destul de mare, avem aproape două hectare în administrare, cred că ne permite să putem avea o distanță destul de generoasă între șezlonguri, la un 5 metri, vom avea puncte de igienizare.

În Italia se iau în calcul soluții de neimaginat până recent

Italienii au inventat o soluţie care ar putea fi aplicată şi la noi: "cutiile" din plastic. 

Anul acesta vom avea parte, cel mai probabil, de o vara neobișnuită cu reguli de distanțare care să ne țină in siguranță.

Ce înseamnă asta? Între șezlonguri vor putea fi montate panouri de plexiglas. Dacă până acum nu obișnuiam să păstrăm distanța, deși autoritățile autoritățile ne cereau lucrul acesta, de acum între noi ar putea fi puse paravane de plastic.

Managerii plajelor de la noi au descoperit însă şi dezavantaje.

Lucian, proprietar plajă - Soluţia pare frumoasă la prima vedere, dar după părerea mea nu e o soluție fezabilă pentru că acele panouri transformă locul de sub umbră într-o seră, deci practic dacă nu bate briza deloc și bate soarele în panourile acelea din plastic practic locul va deveni un infern

Până cel puţin la jumătatea lunii mai România rămâne în stare de urgenţă deci nici gând de o călătorie la mare. Dar, chiar şi după ridicarea restricţiilor de circulaţie, ar putea fi impuse măsuri noi, precum purtarea obligatorie a măştilor de protecţie.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri sociale » Vacanțele pe litoral s-ar putea schimba complet