Antena Meniu Search
x

Video Val de anchete după tragedia de la Spitalul Matei Balș

Revolta şi întrebarea tuturor rămân: Cum s-a ajuns, până la urmă, aici? Institutul Matei Balş este unul dintre cele mai îngrijite, bine dotate spitale de la noi. Se fac anchete peste anchete acum. Până la o declaraţie oficială, în spaţiul public se vehiculează varianta că un scurtcircuit pornit de la o sursă de încălzire - aerotermă sau reşou electric - ar fi dus aici. Şi se pune deci întrebarea: ce căutau surse de încălzire externe în saloane? Este de altfel interzis aşa ceva.

Valentin Stan
de Valentin Stan

la 29.01.2021, 14:28

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Asistentele care se aflau în spital în momentul izbucnirii incendiului sunt audiate de ofițeri de la Serviciul Omoruri, dar și de Procurori de la Parchetul Tribunalului București.

Sunt infracțiuni foarte grave: vorbim în primul rând de ucidere din culpă, dar și despre vătămare corporală din culpă. 

În paralel, la Matei Bals se desfășoară cercetarea la față locluli. Achetatorii adună probe esențiale în această anchetă. Tototdată vor ajunge și cei de la ISEMEX Petroșani. Ei au făcut expertiză și acum două luni, la incendiul de la Piatra Neamț și la incendiul de la clubul Colectiv. 

În momentul de față rămâne valabilă ipoteza că incendiul ar fi pornit de la o aerotermă. 

Incendiul de la Matei Balș: Mai multe persoane decedate

Un incendiu a izbucnit, vineri dimineaţă, la Instititutul ”Matei Balş” din Capitală, unde sunt trataţi pacienţi cu COVID. Mai multe persoane au murit carbonizate.

Patru saloane au ars, însă tot pavilionul a fost afectat de fum. Pentru moment, nu se cunoaşte cauza incendiului, iar la faţa locului se află specialişti ISU, dar şi poliţişti de la Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei. Procurorii au deschis dosar penal in rem pentru ucidere din culpă.

În urma incendiului, cinci persoane au murit. Un cadavru carbonizat a fost descoperit în baie. Alte trei cadavre carbonizate fuseseră deja găsite de echipele de intervenţie, iar o a patra persoană nu a răspuns manevrelor de resuscitare şi a decedat la Spitalul Floreasca, unde fusese trasferată.

Fostul manager al institutului Adrian Streinu-Cercel declară că în saloane erau pacienţi cu COVID-19, aflaţi în stare medie spre severă din punct de vedere al gravităţii şi care aveau nevoie de oxigen suplimentar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Val de anchete după tragedia de la Spitalul Matei Balș