Antena Meniu Search
x

Video Val de caniculă în România. Au fost resimţite chiar şi temperaturi de 40 grade Celsius

Zi toridă marţi în toată ţara. Mercurul din termometre a atins chiar şi 37 de grade, iar în zonele aglomerate din oraşe temperatura la nivelul asfaltului a trecut de 40 de grade Celsius. Iar după caniculă vine...potopul. Este în vigoare un cod galben de furtuni în 33 de judeţe şi în Capitală. 

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 21.06.2022, 13:47

Vezi și

La orele prânzului, se întregistrau marţi 32 de grade, însă temperatura resimţită a fost însă mult mai mare: de 38 de grade Celsius. Temperaturile vor continua să crească, spun meteorologii, care pentru marţi prognozau o maximă de 35 de grade. În primii doi metri de la sol, acolo unde se desfăşoară majoritatea activităţilor zilnice, sunt resimţite, însă, în jur de 40 de grade. 

Ce recomandă medicii în zilele toride

Medicii recomandă să purtăm pălării de soare, să folosim cremă cu protecţie solară şi să evităm statul în soare şi plimbările pe afară, în intervalul 11:00 - 18:00. De altfel, persoanele care suferă de afecţiuni medicale sunt sfătuite să stea în casă până spre seară. 

Un fenomen extrem atrage altul. Sunt aşteptate furtuni puternice în trei sferturi din ţară. Aevm cod galben în 33 de judeţe şi municipiul Bucureşti, până marţi la ora 21:00. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Val de caniculă în România. Au fost resimţite chiar şi temperaturi de 40 grade Celsius