Antena Meniu Search
x

Valabilitatea cardurilor de sănătate, prelungită cu șapte ani

Pandemia de coronavirus prelungeşte viaţa cardurilor de sănătate. Guvernul a decis că peste 14 milioane de carduri vor putea fi folosite încă șapte ani. Această decizie ar urma să aducă economii substanţiale la bugetul sănătăţii, în condiţiile în care sume importante au fost redirecţionate către gestionarea pandemiei de coronavirus.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 26.06.2020, 22:34

Vezi și
  • Se estimează că, prin această măsură, se vor economisi zeci de milioane de euro.

Începând cu luna iulie, toate cardurile care au fost emise până la 31 decembrie 2014 și ale căror certificate expirau, li se vor genera unele noi, în mod automat, în momentul în care va fi introdus în cititor, iar sistemul va detecta faptul că respectivul certificat este expirat. 

Potrivit reprezentanților Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, prin această prelungire pe șapte ani, se vor economisi aproximativ 30 de milioane de euro. 

Doar anul acesta expiră 4,2 milioane de carduri, iar în 2021 alte 10 milioane. Retipărirea celor 14,2 milioane de carduri ar fi costat peste 33 de milioane de euro. 

Hotărârea aprobată de Guvern este binevenită, în contextul în care sistemul medical are nevoie de sume importante de bani pentru toate cele necesare în spitale, în lupta cu noul coronavirus.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Valabilitatea cardurilor de sănătate, prelungită cu șapte ani