Antena Meniu Search
x

Valentin, fiul dictatorului Nicolae Ceauşescu, deschide un nou proces împotriva Muzeului Naţional de Artă

Revendică un ultim tablou pe care reprezentanţii muzeului au refuzat să îl restituie. Motivul: în hotărârea judecătoarească nu era redactată întreaga denumire a piesei de artă. Tabloul este semnat George Petraşcu şi valorează peste 20 de mii de euro.

Vezi și

Piesa de artă a fost inclusă pe lista de 9 tablouri câştigate în instanţă de Valentin Ceauşescu. Executarea silită s-a făcut anul trecut însă cei de la muzeu au refuzat să restituie şi ultimul tablou trecut în hotărârea instanţei.

George Petraşcu e considerat unul dintre cei mai bine vânduţi pictori români, după Luchian, Andreescu, Grigorescu sau Tonitza. Picturile lui se vând pentru sume de ordinul zecilor de mii de euro la casele de licitaţii din România. Din acest motiv, muzeul trage de orice viciu de procedură pentru a păstra opera de artă.

Pe lângă solicitarea tabloului, urmaşii Ceauşeştilor mai au un singur dosar în instanţă. Profesorul Mircea Oprean solicită câteva obiecte de vestimentaţie confiscate de parchet la arestarea lui şi a soţiei sale, Zoia Ceauşescu.

Procesele copiilor dictatorului cu statul român pentru recuperarea bunurilor confiscate au început în urmă cu peste 15 ani şi nici acum nu s-au terminat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » Valentin, fiul dictatorului Nicolae Ceauşescu, deschide un nou proces împotriva Muzeului Naţional de Artă