Antena Meniu Search
x

Bacaniile, magazinele de unde putem cumpara preparatele copilariei

Zacusca, tocanita de legume, serbet sau dulceata de cirese amare. Sunt doar cateva dintre produsele pe care le poti gasi in acele magazine care-si revendica un nume la fel de traditional: bacaniile.

Vezi și

Sunt putine, deocamdata, in Romania si la fel de putini sunt si cei care au curajul sa guste din preparatele bunicii. Asa ca multe gusturi au fost deja uitate.

Produsele traditionale te imbie de pe rafturile magazinelor care vand arome. Desi fac parte din cultura culinara a tarii noastre, putini au auzit de aceste specialitati: cas cu praz, marar sau piper.

Peste 2.500 de produse au sotii Oprea in bacania lor. Au inceput sa vanda, mai intai, branzeturi si preparate din carne, dar au ajuns, incetul cu incetul, sa umple rafturile magazinului cu vinuri alese, serbet, dulceata de ceapa si ciocolata de casa, iar clientii vin.

O alta bacanie isi invita clientii sa guste prajituri de casa. Doamna Nina le prepara chiar acolo, iar cine vrea sa stie secretul trebuie sa o urmareasca atent. Se mandreste cu reteta de cornulete mostenita de la mama ei, dar si cu briosele din ciocolata. Un kilogram de prajituri de casa costa 50 de lei.

Un borcan de dulceata de ceapa costa 14 lei, in timp ce zacusca de trufe negre ajunge si la 37 de lei borcanul. Mai ieftini sunt gogosarii in sos si tocanita cu ghebe. Pentru 330 de grame trebuie sa platesti 16 lei, insa gustul este garantat.

Tara noastra este departe de a avea o retea de bacanii precum cea din Franta sau Portugalia. Acolo, magazinele cu produse traditionale ocupa loc de cinste pe principalele arte ale oraselor. Mai mult, bacaniile sunt incluse in circuitele turistice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Bacaniile, magazinele de unde putem cumpara preparatele copilariei