Antena Meniu Search
x

Cu 30% mai puțini turiști pe litoral, în vara lui 2020, din cauza pandemiei

A fost cel mai slab sezon din ultimii zece ani pe litoralul românesc. Hotelierii se plâng că au avut cu 30% mai puţini turişti, ca în una din cele mai ploioase veri. Singura dată când turiştii s-au bătut pe un şezlong a fost în weekendul de după Sfântă Mărie, când la mare au fost 160.000 de turişti.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 07.09.2020, 23:30

Vezi și

Cu un început târziu, reguli stricte şi planuri de vacanţă date peste cap, sezonul acesta i-a pus la grea încercare pe cei care au afaceri pe litoral. Ultima dată când au avut o vară atât de slabă a fost în 2010, când a plouat încontinuu la mare.

Ionuţ Nedea, patron agenţie de turism: Am înregistrat o scădere de 30 la sută a numărului de turişti şi încasări mai mici cu 35-40 la sută.

Noroc voucherele de vacanţă, spun hotelierii, ar fi dat faliment.

Iolanda Nanu, manager hotel: Turiştii au fost de last-minute şi pe sejururi destul de mici, 3-5 zile maximum şi au făcut rezervări cu foarte mare atenţie. 

Sezonul 2021 stă şi el pe nisipuri mişcătoare. Hotelierii se gândesc de pe-acum cu ce oferte să-i atragă pe turişti.

Într-un context vulnerabil, managerii hotelurilor se gândesc la strategii pentru a-i atrage pe turişti. Cei care îşi rezervă o vacanţă până la finalul lui decembrie, au parte reduceri de până la 40 la sută. 

Hotelierii speră că vor mai exista vouchere de vacanţă. Datorită lor, turiştii vor sta mai mult la mare.

Raluca Hatmanu, reprezentant agenţie de turism: Ar rămâne doar cei care dau o fugă, una-două zile sau chiar pleacă dimineaţa şi se întorc seara, mai ales turişti care sunt din zonele apropiate litoralului românesc.

Cele mai căutate staţiuni de pe litoral, în pandemie, au fost Mamaia, Eforie Nord, Costinești și Vama Veche. O treime din turiştii de la mare au fost bucureştenii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Cu 30% mai puțini turiști pe litoral, în vara lui 2020, din cauza pandemiei