Antena Meniu Search
x

Lovitură pentru Guvern: vice-premierul Sevil Shhaideh e urmărită penal pentru abuz în serviciu

O anchetă DNA zguduie Guvernul. Sevil Shhaideh, vicepremierul României, este urmărită penal pentru abuz în serviciu.

Vezi și

O anchetă DNA zguduie Guvernul. Sevil Shhaideh, vicepremierul României, este urmărită penal pentru abuz în serviciu. Complice ar fi fost ministrul Rovana Plumb, procurorii vor să o ancheteze şi pe ea şi au cerut aviz de la Parlament. Anchetatorii au chemat pe rând foşti premieri şi membri ai cabinetelor Ponta şi Grindeanu pentru explicaţii în "afacerea Belina". Insula de pe Dunăre care ar fi fost transferată ilegal, în subordinea Consiliului judeţean Teleorman pentru a fi închiriată firmei Tel Drum. "Ştim că ţinta este Liviu Dragnea", spune un lider al partidului, care acuză o adevărată vânătoare.

"Am calitate de suspect şi mai multe nu vă pot declara, fiind o anchetă penală în curs."Sevil Shhaideh, vicepremier şi ministru al Dezvoltării, este acuzată de abuz în serviciu. Procurorii investighează legătura ei în afacerea "Belina". 

Împreună cu Rovana Plumb, pe când aceasta era ministrul Mediului. Procurorii au cerut aviz pentru a o pune sub acuzare pentru complicitate la abuz în serviciu. Infracţiune săvârşită, spune DNA, printr-o acţiune de 17 ore. 

Insula Belina şi Braţul Pavel, paradisul din sudul judeţului Teleorman, de pe Dunăre, au fost trecute din domeniul statului, din administrarea Apelor Române, prin două hotărâri de guvern, una dintre ele contrasemnată de Victor Ponta, în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman şi apoi închiriată unei societăţi private, cu doar 7000 de lei lunar, pentru suprafaţa uriaşă. Victor Ponta a afirmat recent că firma este Tel Drum. Asociată, deseori, cu numele şefului PSD. 

Pe acelaşi subiect

Iar lacurile sunt preferate de Liviu Dragnea pentru partidele de pescuit. Aici l-a iniţiat şi pe fostul său aliat, Sorin Grindeanu. Pe vremea când numărau ştiucile. Şi fostul premier a fost recent audiat.

Sevil Shhaideh a ajuns la DNA cu puţin înainte de ora 11. Cu maşina de la Guvern, însoţită de ofiţeri SPP şi o avocată. Avea pregătit actul de identitate. Însă, la DNA a stat mai întâi la coadă.

Mai puţin de o jumătate de oră a stat, aici, al doilea om din Guvernul României. Procurorii i-au adus la cunoştinţă acuzaţia şi a fost întrebată dacă vrea să ofere explicaţii în acest dosar, însă, deocamdată a preferat să nu vorbească. S-a prevalat de dreptul la tăcere. 

Pe hârtie, lacurile ar fi fost scoase, din albia Dunării, pentru a putea fi transferate prin hotărâre de Guvern. Altfel, ar fi fost nevoie de o lege, susţine DNA. Şi oficiali de la Cadastru sunt urmăriţi penal. 

Ancheta este veche, începută în 2014. Însă abia acum DNA a declanşat vânătoarea. Cu nume grele. Doi foşti premieri şi doi foşti ministri au fost chemaţi urgent la audieri, ca martori. Deocamdată, situaţia se complică pentru Rovana Plumb şi Sevil Shhaideh. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Lovitură pentru Guvern: vice-premierul Sevil Shhaideh e urmărită penal pentru abuz în serviciu