Antena Meniu Search
x

Viciile adulţilor, la îndemâna copiilor

Viciile nu mai sunt doar ale adulţilor. Copiii beau şi fumează, mai ales că pot cumpăra de aproape oriunde alcool şi ţigări.

Vezi și

 Viciile nu mai sunt doar ale adulţilor. Copiii beau şi fumează, mai ales că pot cumpăra de aproape oriunde alcool şi ţigări.

Nu e legal. Dar vânzătorii nu par să se teamă de amendă. O demonstrează o serie de imagini filmate de un telespectator. Vânzătoarea unui magazin nu a avut nicio reţinere când un copil a cerut ţigări şi alcool. Deşi legea spune clar că este interzisă comercializarea acestor produse către minori.

Reporterii Observator au mers pe urmele imaginilor. Şi au confruntat-o pe vânzătoarea care nu respectă legea. E clar. Şi e lege de ani de zile. O lege pe care însă foarte mulţi vânzători şi comercianţi o încalcă în mod constant. Sunt rareori reclamaţi şi rareori amendaţi.

Între timp, un studiu UNICEF spune că 43% dintre adolescenţi au băut şi 23% au fumat o ţigară cel puţin o dată. Iar vârsta de la care încep să experimenteze alcoolul şi fumatul începe de la 10 ani. Inhalarea fumului de ţigară poate afecta inclusiv gradul de inteligenţă al copilului, spun medicii, dar şi memoria.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Viciile adulţilor, la îndemâna copiilor