Antena Meniu Search
x

Victor Ponta, martor în procesul "Referendumul"

Dosarul Referendumului din 2012 l-a dus azi pe Victor Ponta în faţa judecătorilor. Premierul a fost chemat ca martor în procesul în care Liviu Dragnea e judecat pentru fraude electorale

Vezi și

Dosarul Referendumului din 2012 l-a dus azi pe Victor Ponta în faţa judecătorilor. Premierul a fost chemat ca martor în procesul în care Liviu Dragnea e judecat pentru fraude electorale

Sub jurământ, Victor Ponta a trebuit să spună tot ce ştie despre tombolele organizate pentru votanţi şi mesajele de mobilizare la urne. 

Victor Ponta a fost chemat ca martor de avocatul lui Liviu Dragnea. Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe fostul vicepremier pentru fraudarea referendumului de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu.

Judecătorii au vrut să afle cum a verificat USL prezenţa la vot în ziua referendumului. Victor Ponta a explicat cum funcţioneză în general sistemul.

Odată înregistrat pe liste, fiecare votant era contorizat şi în numărătoarea paralelă făcută de partide. Aşa se ştia la Centru de câte voturi mai este nevoie pentru validarea referendumului.

Liviu Dragnea este acuzat de procurorii DNA că a elaborat un sistem naţional de influenţă pentru fraudarea votului. Vicepremierul ar fi pus presiune pe organizaţiile din ţară şi prin intermediul sms-urilor. Anchetatorii spun că în ziua referendumului de la Secretariatul General al PSD au fost trimise mii de mesaje în numele lui Liviu Dragnea, cu ajutorul unui soft folosit şi în campanii publicitare. În referatul procurorilor scrie că sms-urile ajungeau la reprezentanţii din teritoriu care erau instruiţi să mobilizeze lumea la vot, să organizeze transportul alegătorilor şi să fie atenţi la numărătoarea voturilor.

Judecătorii Înaltei Curţi l-au audiat azi şi pe ministrul Apărării, Mircea Duşa, tot în calitate de martor

În dosarul Referendumului, vicepremierul Liviu Dragnea a fost trimis în judecată, alături de alte 74 de persoane.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Victor Ponta, martor în procesul "Referendumul"