Antena Meniu Search
x

Video Viitorii bucătari s-au întrecut în reţete culinare spectaculoase, la Iaşi. Marea câştigătoare: coliva reinventată

Viitorii bucătari, aflaţi încă pe băncile şcolii, au arătat ce pot în cadrul unui concurs organizat la Universitatea "Științele Vieții" din Iaşi. Elevii au gătit mai multe feluri după reţete proprii. Ca un plus de savoare, aceştia au adăugat mult suflet, dar şi un strop din magia bucătăriei tradiţionale. 

de Redactia Observator

la 10.06.2022, 08:19

Vezi și

Zeci de elevi şi studenţi din toată ţara au participat la concursul "Inovaţie pentru o alimentaţie sănătoasă", organizat la Iaşi. Competiţia a avut ca scop dezvoltarea culturii gastronomice locale.

Vasile Stoleru, prorector USAMV: Vedem, tinerii sunt în ziua de astăzi foarte mult orientaţi către alimente, produse procesate. 

Tinerii împărţiţi în grupuri de câte doi au avut de preparat un meniu de bază şi un desert. Reţeta proprie sau mâncarea viitorului cum îi spun unii, le-a scos la suprafaţă originalitatea. Viitorii bucătari au avut grijă ca reţete să fie nu doar gustoase ci şi sănătoase.

''Am pus condimente cu 24 de ore înainte la miel să dispară gustul.'' 

Iar cei care au mizat pe desert s-au simţit încrezători. Au pus pe masă un tort din clătite, brioşe dar şi o colivă reinventată. La final, toate preparatele au fost jurizate de chefi faimoşi în domeniu. Câştigătoare au fost coliva reinventată şi peştele fiert.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Viitorii bucătari s-au întrecut în reţete culinare spectaculoase, la Iaşi. Marea câştigătoare: coliva reinventată