Antena Meniu Search
x

Virusul West Nile face noi victime în România. Medicii fac recomandări importante

Virusul West Nile se răspândeşte rapid în România. Doi oameni au murit şi alţi 11 s-au îmbolnăvit în ultimele luni.

de Redactia Observator

la 22.08.2019, 21:00

Vezi și

Virusul West Nile se răspândeşte rapid în România. Doi oameni au murit şi alţi 11 s-au îmbolnăvit în ultimele luni.

Cele două decese au fost înregistrate în Călăraşi şi Buzău, însă sunt şi alte judeţe unde au fost raportate cazuri de infecţie cu virusul West Nile.

Aşa că de la începutul perioadei de raportări - 3 iunie - cele 11 cazuri au fost înregistrate în judeţele Galaţi - 3 cazuri, Călăraşi şi Bucureşti cu câte două cazuri, Buzău, Dolj, Iaşi şi Tulcea - câte un caz.

Specialiştii recomandă populaţiei să evite expunerea la ţânţari, să poarte îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi, să utilizeze substanţe chimice împotriva ţânţarilor, să utilizeze substanţe insecticide în locuinţă/ în jurul locuinţei, să împiedice pătrunderea ţânţarilor în casă (plase de protecţie la ferestre), să asigure desecarea bălţilor de apă din jurul gospodăriei, să îndepărteze recipientele de apă stătută şi gunoiul menajer. 

Atenţie, acest virus se transmite doar prin înţepătură de ţânţar şi nu de la om la om. Aproape 80 la sută din persoanele infectate nu prezintă simptome, dar dacă apare febra, durerea de cap intensă, dureri musculare sau vărsături ar fi bine sa mergeţi la cel mai apropiat cabinet medical. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Virusul West Nile face noi victime în România. Medicii fac recomandări importante