Antena Meniu Search
x

Viteza excesiva este amendata la sange in tarile UE

Ochii mari si mana pe volan cand conduceti in afara tarii. Puteti ramane fara salariul pe un an pentru cateva greseli, iar amenda va ajunge cu siguranta acasa

Vezi și

Viteza excesiva este amendata la sange in tarile UE. Cele mai mari amenzi se dau in Austria si incep de la 2.200 de euro. Urmeaza Franta, cu 1.500 de euro, Estonia cu 800 de euro si Spania cu 600 de Euro. Daca mergeti in Italia si apasati prea tare pedala de acceleratie, riscati sa mai platiti un concediu, adica 350 de euro.

Si nu treceti pe rosu! Mai ales in Estonia! Amenda maxima este de 385 de euro si va va veni in plic, acasa in Romania.

Daca pana acum, cetatenii Uniunii plateau doar atunci cand primeau amenzi pe loc, conditionati de retinerea talonului, de pe 7 noiembrie vor fi gasiti in tara lor, de autoritatile statului unde au incalcat legislatia rutiera si vor fi obligati sa plateasca pentru greseala.

Noile reglementari intra in vigoare in Uniunea Europeana din toamna.

Amenda record vine insa din In Marea Britanie. 0,8 grame alcool la mie il costa pe un sofer aproape 6.000 de euro. Daca vine vorba de soferii romani, acestia pot fi amendati doar pe loc de politistul englez. Prin posta nu vine nimic, pentru ca Marea Britanie, Irlanda si Danemarca nu vor face schimb de date cu autoritatile romane.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri sociale » Viteza excesiva este amendata la sange in tarile UE