Antena Meniu Search
x

VREAU SĂ AJUT: Ștefan Cocean are nevoie de ajutorul nostru

Copiii și adolescenții reușesc să ne uimească şi să ne copleşească pe noi, adulții. Un astfel de moment este acela în care un copil aflat în suferinţă găseşte resurse să își încurajeze EL părinții. Diagnosticat cu Sarcom Ewing la șoldul drept, trecut prin chimioterapie și cu o operație complicată și foarte costisitoare în față, Ștefan își încurajează mama ca să poată trece împreună peste acest an pe care l-ar dori șters din calendar. Va fi bine, indiferent cum va fi, spune Ștefan adesea. Dar, ca să fie cu adevărat bine, el are nevoie acum de noi toți. Printr-o donatie de 2 euro la numarul de sms 8848 puteți să contribuiți la fondul de solidaritate al campaniei "Vreau să Ajut" din care va fi sprijinit pe Ștefan, dar și alți copii ori adolescenți.

de Redactia Observator

la 02.08.2020, 03:24

Vezi și
  • Ștefan Cocean are nevoie de ajutorul nostru
  • Iar orice sumă, oricât de mică, e o speranță la o viață normală

ADRIANA COCEAN, MAMA LUI ȘTEFAN, 17 ANI, SARCOM EWING ȘOLD DREPT: Pentru el anul acesta nu există, el vrea să-l șteargă din calendar. Cred că pentru toată națiunea a fost un an dificil.

În timp ce România se pregătea să intre în stare de urgență, Ștefan era internat la Institutul de Oncologie din București și făcea chimioterapie. Ajunsese acolo după mai multe consultații și analize pornite de la o simplă durere.

ȘTEFAN COCEAN, 17 ANI, SARCOM EWING ȘOLD DREPT: Simțeam mai mult un discomfort în zona șoldului, mai mult la picior. Eu am crezut intițial că e ceva la picior. Cu timpul a început să doară din ce în ce mai tare.

Primele dureri au apărut în noiembrie anul trecut. Semnalul că durerea nu e deloc simplă a venit într-o seară de iarnă când Ștefan pleca de la o întâlnire din oraș cu prietenii lui.

ȘTEFAN COCEAN, 17 ANI, SARCOM EWING ȘOLD DREPT: Am mers câțiva metri și m-am oprit brusc pentru că mi se făcuse rău, nu mai vedeam, eram cu ei pentru că dacă n-aș fi fost cu ei aș fi căzut. Am sunat-o pe mama să îi spună cuiva să vină să mă ia că nu puteam să merg deloc.

Din fericire pentru Ștefan, toți doctorii prin mâna cărora a trecut de atunci, de la medic de familie la medic din Spitalul Grigore Alexandrescu, de la imagiști la specialiști, au fost pentru el doctori, oameni și îngeri păzitori deopotrivă.

ADRIANA COCEAN, MAMA LUI ȘTEFAN, 17 ANI, SARCOM EWING ȘOLD DREPT: I-a luat puncție, a făcut CT-uri, alt RMN în spital și a ajuns la concluzia că are Sarcom Ewing, o boală foarte rară,

La Institutul Oncologic din București, doamna doctor Dragomir a decis că Ștefan trebuie să facă de urgență chimioterapie. Cu o boală agresivă, Ștefan a răspuns bine la tratament și este în ușoară remisie. De aici și avizul doctorilor ca el să fie operat ortopedic. Numai că tumora este foarte greu de gestionat.

ȘTEFAN COCEAN, 17 ANI, SARCOM EWING ȘOLD DREPT: Inițial nu era vorba de vreo operație sau ceva, trebuie intervenția chirurgicală, tăierea unei bucăți de os din zona șoldului și punerea unei proteze.

ADRIANA COCEAN, MAMA LUI ȘTEFAN, 17 ANI, SARCOM EWING ȘOLD DREPT: S-au consultat cu medicii chirugi ortopezi de la Victor Gomoiu și au decis să facă operația, dar având nevoie de o proteză care costă foarte mult. E vorba de 25.500 de euro.

Operația lui Ștefan ar trebui să aibă loc pe 13 august. Timp scurt, costuri uriașe pentru familie dar multă speranță înghesuită printre lacrimi.

ADRIANA COCEAN, MAMA LUI ȘTEFAN, 17 ANI, SARCOM EWING ȘOLD DREPT: Am apelat la Fundația Mereu Aproape, ne-au spus că vor face tot posibilul să strângă aceste fonduri să poată plăti această proteză care nu se face decât personalizată și se face în Germania

Puteti contribui la fondul de solidaritate al Campaniei "Vreau sa ajut" donand prin SMS la numarul 8848, prin plată cu cardul, prin transfer bancar în conturile Fundatiei Mereu Aproape ori sunând la numerele fixe din rețeaua Telekom. Românii din străinătate pot ajuta un copil bolnav donând online sau prin Paypal. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » VREAU SĂ AJUT: Ștefan Cocean are nevoie de ajutorul nostru