Antena Meniu Search
x

Vreau să Ajut! Amira are de opt luni și s-a născut cu extrofie de vezică urinară

Amira este o fetiță de opt luni pe care părinții ei au așteptat-o trei ani și pe care o iubesc mai presus de orice.

de Redactia Observator

la 18.07.2020, 11:32

Vezi și
  • La cinci zile de viață a suportat o operație de șapte ore.
  • De atunci face tratament continuu cu antibiotice.

Copila s-a grăbit să vină pe lume și, când a venit, a adus bucurie, dar și îngrjorare. Amira s-a născut cu extrofie de vezică urinară.

La cinci zile de viață a suportat o operație de șapte ore și de atunci face tratament continuu cu antibiotice. Dincolo de grija medicilor și de iubirea părinților, astăzi, Amira are nevoie de sprijinul nostru pentru a putea ajunge la o operație esențială în Serbia.

Printr-o donatie de 2 euro la numarul de sms 8848 puteți să contribuiți la fondul de solidaritate al campaniei "Vreau să Ajut" din care va fi sprijinită Amira, dar și alți copii ori adolescenți.

Ancuţa Ispas, mama Amirei: S-a născut cu extrofia vezicii urinare adică avea vezica urinară în afara abdomenului.

Marian Ispas, tatăl Amirei: Foarte greu! De la ce se așteaptă un tata normal, ai un șoc!

Prima secundă de viață a Amirei a însemnat startul unui lung, dureros și plin de griji drum. Pentru ea și pentru părinți. Anca Ispas a trecut prin mâna mai multor medici pentru a rămâne însărcinată.

După trei ani de investigații și o procedură chirurgicală, tânăra și-a văzut visul împlinindu-se. Ea și soțul munceau în Grecia când au aflat că vor fi părinți.

Ancuţa Ispas, mama Amirei: Am fost la toate ecografele posibile. Și totul a fost în regulă. Ni s-a spus că o să nasc ușor și o să avem un copil sănătos. Am venit în țară aproape de 8 luni să nasc aici. Înainte de naștere am mai făcut și aici două ecografe. Mi s-a spus că poate ar fi o problemă de creștere, în sensul că este puțin mai micuță de înălțime.

Anca Ispas visa să nască normal doar că medicul i-a explicat de ce nu e soluția potrivită și de ce indicată cezariana. Așa a dat Amira piept cu lumea, premarut și cu mama anesteziată.

Ancuţa Ispas, mama Amirei: După ce am născut-o mi-a adus-o câteva secunde. Mi-a zis că e o fetiță și că este bine

Tatăl a fost cel căruia medicii i-au explicat că Amira are o boală gravă și că trebuie operată de urgență.

La cinci zile de la naștere, bebelușa a fost dusă în sala de operație și în șapte ore medicii au încercat să repare cât se putea de mult trupul mic, plăpând și răvășit.

Ancuţa Ispas, mama Amirei: I-au introdus vezica în abdomen și i-au închis peretele abdominal. După operație a stat în spital cinci săptămâni două săptămâni la terapie intensivă și apoi trei săptămâni cu mine în salon.

Operația Amirei a rezolvat prea puțin iar după o lună sutura s-a deschis parțial. De opt luni, așa trăiește Amira, așa o îngrijesc părinții.

Ancuţa Ispas, mama Amirei: Ni s-a spus că exista riscul acesta să se deschidă operația la cazurile de extrofie și să ne bucurăm că e deschisă doar pațial și să luăm copilul acasă în situația aceasta Ia antibiotic de atunci, deci are aproape opt luni de zile cu antibiotic. Antibiotic pentru infecții urinare și antibiotic local jos. Din păcate urinează prin găurica respectivă, nu urinează cum ar trebui și urina se ridică

Marian Ispas, tatăl Amirei: Tot timpul trebuie să-l monitorizezi, să ai grijă să nu cumva să aibă mizerie, cum a făcut imediat trebuie schimbat nu este ca un copil normal să nu-ți fie frică să-l lași. Primele luni de zile efectiv ne era frică să o luăm în brațe.

Marian Ispas a căutat soluții pentru vindecarea fetiței lui și așa a aflat de copii cu aceeași problemă a Amirei. Copii ajutați de Fundația Mereu Aproape și operați cu succes în Serbia.

Ancuţa Ispas, mama Amirei: Am luat legătura cu medicii din Serbia, ținem legătura și cu medicii de aici până la operație pentru că trebuie să ia antibioticul mereu, trebuie să-I schimbăm doza, trebuie să verificăm șă fie în regulă până la operație. Operația costă 12.000 de euro iar cheltuielile vor ajunge aproximativ în jur de 16.000 de euro cu operația și cu ce va urma după operație. Va fi monitorizată o lună de zile în spital.

Amira este programată la operația din Serbia pentru octombrie anul acesta. Părinții se roagă să le fie fetița bine până atunci, să îi lase pandemia să ajungă la operație și să poată acoperi costurile intevenției chirurgicale.

Ancuţa Ispas, mama Amirei: Sperăm să fim un caz de succes și să reușim să-i oferim o copilărie normală.

Marian Ispas, tatăl Amirei: Cine are posibilitatea și poate să ne ajute cu orice sumă este binevenită să-I oferim o viață normală să fie un copil normal

Puteti contribui la fondul de solidaritate al Campaniei "Vreau sa ajut" donand prin SMS la numarul 8848, prin plată cu cardul, prin transfer bancar în conturile Fundației Mereu Aproape ori sunând la numerele fixe din rețeaua Telekom. Românii din străinătate pot ajuta un copil bolnav donând online sau prin paypal.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri sociale » Vreau să Ajut! Amira are de opt luni și s-a născut cu extrofie de vezică urinară