Antena Meniu Search
x

Vreau să ajut: Andrei are o șansă să meargă, dacă va fi operat în SUA

De la extaz la agonie şi de la deznădejde la perseverenţă. Prin toate au trecut, în nici trei ani, doi tineri părinţi din Bucureşti. Soţii Săvulescu s-au chinuit cinci ani să aibă copii, iar când medicul i-a anunţat că vor avea tripleţi, abia de puteau cuprinde fericirea.

Vezi și

De la extaz la agonie şi de la deznădejde la perseverenţă. Prin toate au trecut, în nici trei ani, doi tineri părinţi din Bucureşti. Soţii Săvulescu s-au chinuit cinci ani să aibă copii, iar când medicul i-a anunţat că vor avea tripleţi, abia de puteau cuprinde fericirea. Însă copiii s-au născut prematur şi unul dintre bebeluşi, o fetiţă, a murit. Cealaltă fetiţă a rezistat şi este cel mai bine. Al treilea copil, Andrei, are acum nevoie de noi toţi. Băieţelul nu merge, dar ar putea-o face dacă ar avea banii necesari pentru operaţia din Statele Unite. Printr-o donaţie de 2 euro, la numarul de sms 8848, alimentaţi Fondul de Solidaritate al Campaniei "Vreau să Ajut", din care va fi ajutat Andrei, dar şi alţi copii.

De la distanță sunt o familie tânără cu doi copii frumoși. Sunt uniți și viața li se așterne în față. Când ajungi să le cunoști povestea, ajungi, de fapt, să te întrebi, a mia oară, de unde au părinții putere?

”Ei, de la naștere, au stat patru luni internați, în incubator, și abia apoi am putut să îi luăm acasă”, spune Alexandru Săvulescu, tatăl lui Andrei.

Acest "Ei" înseamnă cei doi copii pe care îi vedem acum, Andrei și Ana-Iselyn. Surioara lor a trăit doar o lună.

”A trebuit să ne ridicăm și să mergem mai departe, pentru că ei aveau nevoie de noi, ei erau încă în spital, încă intubați, el a fost la limită de en ori să nu mai fie”, dezvăluie Gabriela Săvulescu, mama lui Andrei.

Tripleții familiei Săvulescu au venit pe lume prematur, la 26 de săptămâni, și cântăreau câte opt sute de grame. Dezvoltarea insuficientă și statul în incubator au rescris rapid povestea familiei.

”In maternitate, in timp ce a fost internat, el a avut hemoragie cerebrală”, declară Gabriela.

”Din păcate, Andrei la două luni după ce a fost externat a suferit o retinopatie de prematuritate pentru care a trebuit să ne deplasăm în Germania unde a făcut o operație la fel, în regim de urgență”, explică tatăl lui Andrei.

La opt luni, Andrei a început să vadă. O altă fericire scurtă.

”Andrei, din păcate, a fost diagnosticat cu parapareză spastică la vârsta de zece luni”, dezvăluie Alexandru Săvulescu.

De atunci, puștiul face zilnic kinetoterapie iar de curând a început și terapia ocupațională. Mama tocmai și-a prelungit concediul până la cinci ani, ca să se poată ocupa intensiv de recuperarea lui Andrei.

”El, din păcate, nu poate să meargă acum. Această spasticitate îi cauzează dureri foarte mari, se trezește noaptea plângând, iar piciorușele au început să se deformeze. Deja orice centimetru cu care el crește, durerile devin din ce in ce mai mari si sunt insuportabilă”, spune tatăl băiatului.

Medical, aceste manifestări ale bolii sunt normale. Părintește, sunt de neacceptat. Mai ales să există soluție, chiar dacă asta înseamnă operație peste mări și țări.

”Din pacate, in Romania aceasta operatie inca nu este posibilă. Am fost indrumati să o facem in America unde este un doctor foarte bun, doctorul Park, face aceste operații de 30 de ani”, declară Alexandru Săvulescu.

Drumul soților Săvulescu și al fiului lor spre reușita americană înseamnă eforturi dar și credința că oamenii nu își vor astupa urechile la ruga unor părinți tineri cu un destin complex.

”E o sumă exorbitantă, nu ne-o putem permite, și e greu să ști că, copilul tău depinde de acești bani… pentru a duce o viață normală”, spune tatăl lui Andrei.

Puteti contribui la fondul de solidaritate al Campaniei "Vreau sa ajut" donand doi euro prin SMS la numarul 8848, numar pus la dispozitie de Orange, Telekom Romania Mobile si Vodafone pentru Campania "Vreau sa ajut". Sau, sunand la numerele afisate pe ecran, din reteaua Telekom, reteaua de telefonie fixa. Aceste numere sunt alocate gratuit Campaniei Vreau sa Ajut. Puteti dona trei, cinci sau zece euro.

”Facem un apel catre persoanele care ne inteleg suferinta, care inteleg prin ce trecem, si ii rugam sa ne ajute in masura in care poate fiecare pentru a-I reda zambetul pe buze lui Andrei si de a-I oferi o copilarie pe care o merita” spune Alexandru Săvulescu.

Din fondul de solidaritate al campaniei îl putem ajuta pe Andrei dar si pe alti copii. Puteti dona si nominal in conturile Fundatiei Mereu Aproape, deschise la BRD, in lei si in euro. Romanii din strainatate pot contribui online sau prin paypal mentionind numele Andrei. Orice suma conteaza!

Cum îl putem ajuta pe Andrei:

1) SMS 8848

Suma alocata cauzei este de 2 Euro

2) RETEAUA DE TELEOFONIE FIXA TELEKOM

0 900 900 303: 3 euro/apel

0 900 900 305: 5 euro/apel

0 900 900 301: 10 euro/apel

3) Conturi Fundatia Mereu Aproape

CIF 18212553:

în lei: RO 05 BRDE 450 SV 0729 533 4500,

în Euro: RO 31 BRDE 450 SV 2376 153 4500

deschise la BRD GSG SMCC, cod SWIFT BRDEROBU

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Vreau să ajut: Andrei are o șansă să meargă, dacă va fi operat în SUA