Antena Meniu Search
x
LIVE

Vreau să ajut! Cezar face recuperare de la opt luni

Orice mamă își dorește să le poată oferi copiilor săi tot ce este mai bun pe lume. Pentru Ana Maria, o tânără din județul Neamț, "tot ce este mai bun" înseamnă vindecarea unuia dintre băieții ei. Mezinul Cezar suferă de paralizie cerebrală. Face recuperare de la opt luni însă, desi se apropie de împlinirea a șase ani, puștiul nu poate merge. Ca să o poată face, are nevoie să ajungă în Statele Unite pentru operații la picioare și la coloană. Printr-o donatie de 2 euro la numarul de SMS 8848 puteți să contribuiți la fondul de solidaritate al campaniei "Vreau să Ajut" din care va fi sprijinit Cezar, dar și alți copii ori adolescenți.

De Redactia Observator la 11.10.2020, 16:50
Vezi și
  • Cezar are nevoie de ajutorul nostru pentru a duce o viață cât mai normală
  • Orice sumă poate ajuta familia să strângă cei 60.000 de dolari necesari pentru un tratament în SUA

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Asta își dorește Eric pentru fratele lui mai mic, asta își dorește mama lor și la același lucru stau cu gândul și bunicii materni plecați peste graniță la muncă pentru a ajuta și ei la împlinirea visului.

Ana Maria Irimia, mama lui Cezar: La 2 ani am primit diagnosticul de paralizie cerebrală cu dipareză spastică. A fost un diagnostic șocant pentru mine. Pe deoparte știam despre ce este vorba, dar nu mă așteptam să fie chiar chiar așa cum este în prezent.

Ana luptă pentru recuperarea lui Cezar de când copilul avea opt luni. L-a născut la 30 de săptămâni, după ce sarcina îi fusese urmărită permanent și după ce medicul a tot asigurat-o pe viitoarea mama că este bine.

Ana Maria Irimia, mama lui Cezar: Atunci, la naștere, a avut o hemoragie la cap. În principiu, până la doi ani nu am avut un diagnostic clar, totul mergea mult mai greu decât la un copil normal. A făcut kineto de la opt luni Cezar. În primul an de recuperare nu s-au văzut prea multe progrese. Apoi am ajuns la spitalul de recuperare din București la Robănescu și de acolo au început să se vadă progrese puțin mai mari.

Au fost primele progrese făcute cu adevărat de Cezar. La Institutul Robănescu, echipa de acolo i-a făcut copilului recuperare, dar și toxină botulinică, iar această combinație terapeutică l-a ajutat. Numai că acum puștiului nu îi mai este suficientă doar kinetoterapia.

Acest motiv și rezultatele excelente avute de copiii operați în Statele Unite cu sprijinul Fundației Mereu Aproape au determinat-o pe Ana să ceară și ea sprijinul chirurgilor de la Spitalul din Saint Louis. Cezar ar trebui să ajungă și el acolo luna viitoare căci a fost programat la operații.

Ana Maria Irimia, mama lui Cezar: Costul este de în jur de 60.000 de dolari. Eu singură nu mă descurc, nu am de unde să fac rost de suma asta, este o sumă imensă. Fundația este cea mai mare speranță a noastră de ajutor, altfel nu știu cum am putea ajunge în America. Avem operația programată pe data de 16 noiembrie. Una dintre ele, pentru că va trebui să facă și operația la picioare. Îi rugăm pe cei care se uită la noi și vor și pot să ne ajute să îl duc pe Cezar în America, să aibă o viață cât mai spre normal.

Puteti contribui la fondul de solidaritate al Campaniei "Vreau sa ajut" donand prin SMS la numarul 8848, prin plată cu cardul, prin transfer bancar în conturile Fundației Mereu Aproape ori sunând la numerele fixe din rețeaua Telekom. Românii din străinătate pot ajuta un copil bolnav donând online sau prin Paypal. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Vreau să ajut! Cezar face recuperare de la opt luni