Antena Meniu Search
x

Vreau să ajut: Florinel are nevoie de ajutor pentru a se opera

Dincolo de dureri, de lacrimi, de respirație aproape blocată, un copil poartă cu el, de ani, același vis, să joace fotbal, și aceeași pasiune, să meargă des la pescuit. Copilul este Florinel Banu și abia de un an îndrăznește să spere la fotbal fără dureri și la un drum în Delta Dunării. Acum un an, cu sprijinul donatorilor din Campania Vreau să ajut, băiatului i-a fost îndreptată coloana vertebrală care îi presa plămânii. Astăzi vorbim iar despre Florinel Banu căci împeună îi mai putem întinde o mână de ajutor, pentru o altă operație extrem de necesară. Printr-o donatie de 2 euro la numarul de sms 8848 puteți să contribuiți la fondul de solidaritate al campaniei "Vreau să Ajut" din care va fi sprijinit Florinel, dar și alți copii ori adolescenți.

de Redactia Observator

la 12.07.2020, 15:25

Vezi și
  • Florinel se luptă să ducă o viață normală
  • Orice donație, oricât de mică, este importantă

Vasilica Banu, mama lui Florinel: Diagnosticul este atrogripoză, diagnosticul cu care s-a născut și care vine însoțit de foare multe complicații. Una dintre aceste complicații a fost operația pe care am făcut-o, alte două operații pe care le-am făcut la piciorul stâng și o derotare de gambă stângă. Trebuie o operație pentru relaxarea acestei gambe stângi.

Artrogripoza lui Florinel Banu înseamnă mușchi rigizi, unii slab dezvoltați, articulații blocate. Avea 14 zile de viață când a început recuperarea. Azi are 14 ani. Anul trecut ajunsese să își facă temele în picioare și să se sufoce de zeci de ori într-o singură oră. Coloana deformată presa plămânii și probele respiratorii ajunseseră la 27 la sută. Era la un pas de moarte. Operația de scolioză de anul trecut a șters dureri, a adus speranță și astăzi, prin recuperare, probele respiratorii ale băiatului au ajuns la aproape 39 la sută și sunt în îmbunătățire continuă.

Vasilica Banu, mama lui Florinel: Operația a decurs foarte bine! A durat de dimineața de la opt până la opt seara, în jur de nouă am putut să intru la terapie intensivă și să îl văd. Au avut emoții până și medici, îi scădea tensiunea, știu că a pierdut sânge. N-a fost o operație simplă ca intr-o scolioză normală. În contextul unei artrogripoze este foarte greu.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ce a câștigat prin operația la coloană, Florinel poate pierde în câteva luni din cauza aceleași artrogripoze congenitale de care suferă.

Vasilica Banu, mama lui Florinel: Dacă acest picior este lăsat așa produce un dezechilibru al șoldurilor. Acest dezechilibru al șoldului produce și el la rândul lui un dezechilibru la coloană. Coloană care a fost operată și ne-am chinuit atâta ca să o facem. Florinel a fost operat, a făcut operația pe coloană datorită Fundației Mereu Aproape și a oamenilor care au donat în conturile fundației pentru Florinel. Cu această ocazie le și mulțumim din tot sufletul și echipei medicale care au făcut operația.Noi îi rugăm pe cei care pot și care vor să doneze în continuare pentru Florinel pentru a trece și peste această aperație. Să putem să o face la timp, să nu stricăm ce s-a reușit până acum.

Florinel Banu: Sper ca după următoare operație la picior să pot să mă joc fotbal cu copiii pe teren, pe lângă fotbal mie îmi place foarte mult să pescuiesc și chir mi-aș dori ca în această vacanță să pot merge cu familia în Deltă pentru câteva zile să pescuiesc.

Puteti contribui la fondul de solidaritate al Campaniei "Vreau sa ajut" donand prin SMS la numarul 8848, prin plată cu cardul, prin transfer bancar în conturile Fundatiei Mereu Aproape ori sunând la numerele fixe din rețeaua Telekom. Românii din străinătate pot ajuta un copil bolnav donând online sau prin Paypal. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » Vreau să ajut: Florinel are nevoie de ajutor pentru a se opera