Antena Meniu Search
x

Vreau să ajut! Mihai are nevoie de ajutor pentru a se bucura de copilărie

Totul în jurul nostru este într-o mișcare continuă, care ne îmbogățește emoțional dar ne și pune la încercare. La șapte ani, Mihai nu face nici el excepție.

de Redactia Observator

la 30.05.2020, 15:09

Vezi și
  • Este paralizat de la brâu în jos.
  • Trăiește într-un scaun cu rotile.

Născut prematur și cu probleme la coloană, puștiul și-a petrecut primii trei ani din viață într-un centru de plasament. Este paralizat de la brâu în jos și trăiește, cu dureri mari, într-un scaun cu rotile.

Copilul are o șansă să se bucure de copilărie și de viață dar pentru asta are mare nevoie de noi. Printr-o donatie de 2 euro la numarul de sms 8848 puteți să contribuiți la fondul de solidaritate al campaniei "Vreau să Ajut" din care va fi sprijinit Mihai, dar și alți copii ori adolescenți.

Mihai: Vă rog frumos să donați ca să mă operez cât mai repede.

Aceasta este dorința cea mai mare a acestui puști pe care viața l-a pus și continuă să îl pună la încercare.

Mariana Cărădan, bunica lui Mihai: Problemele de sănătate ale lui Mihai s-au văzut de când s-a născut. El s-a născut cu malformație la coloană și la piciorușe după ce l-am luat pe Mihai acasă se îmbolnăvea foarte des și ajungeam mereu cu el la spital.

Bunicii lui Mihai au avut suport de-a lungul timpului din partea echipei Direcției de Protecția Copilului Vrancea care i-a îndrumat pe cei doi adulți să găsească doctori buni pentru copil.

Mariana Cărădan, bunica lui Mihai: După ce l-a consultat doamna doctor din Franța i-a dat un diagnostic foarte grav.

În țară, evaluat de medicul chirurg ortoped Alexandru Thiery, Mihai a primit vești mult mai îngrijorătoare.

Mariana Cărădan, bunica lui Mihai: Domnul doctor i-a schimbat diagnosticul din artrogripoză în diagnostic de luxație congenitală de coloană. După consultare, domnul doctor a hotărât operația de urgență pentru fixarea implanturilor.

Dr. Alexandru Thiery, medic primar ortopedie pediatrică: Mihai suferă de o afecțiune foarte rară a coloanei vertebrale, numite disgenezie spinală segmentală; din motive nedeslușite încă de știința medicală, în primul trimestru al sarcinii apare un defect de formare a vertebrelor la un anumit nivel al coloanei, defect care permite luxația coloanei în acel loc, cu afectarea parțială și totală a măduvei spinării.

Medicul a decis să-l opereze pe Mihai de urgență căci deformarea gravă a coloanei afecta plămânii copilului și îi punea viața în pericol. Puștiul nu împlinise cinci ani.

Dr. Alexandru Thiery, medic primar ortopedie pediatrică: I-am redus luxația coloanei, am pus o grefă osoasă luată din bazin în locul vertebrelor care lipseau și am fixat coloana cu tije și șuruburi, potrivite pentru vârsta lui.

Timpul a trecut, Mihai s-a dezvoltat dar tijele și șuruburile nu au cum să crească o dată cu el, așa că acum are nevoie de o altă operațieca să scape de dureri.

Bunica lui Mihai: Pentru operație avem nevoie de suma de 20.000 de euro, sumă pe care noi nu ne putem permite. Îi rugăm pe cei care donează pentru Campania VSA să doneze și pentru Mihai, să putem să-l operăm cât de urgent.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Vreau să ajut! Mihai are nevoie de ajutor pentru a se bucura de copilărie