Antena Meniu Search
x

Vremea caldă prelungeşte sezonul chefalului

Vara indiană prelungeşte sezonul de pescuit în Marea Neagră. Dacă în alţi ani, la mijlocul lunii noiembrie, chefalul se retrăgea în ape adânci, acum temperaturile neobişnuit de mari aduc peştii la mal mai mult ca niciodată.

de Redactia Observator

la 12.11.2019, 22:12

Vezi și

Vara indiană prelungeşte sezonul de pescuit în Marea Neagră. Dacă în alţi ani, la mijlocul lunii noiembrie, chefalul se retrăgea în ape adânci, acum temperaturile neobişnuit de mari aduc peştii la mal mai mult ca niciodată. Acest lucru se vede şi în plasele pescarilor care nu-şi mai aduc aminte de când n-au mai prins chefal în luna lui Brumar.

Trăim una dintre cele mai călduroase luni de noiembrie din istorie. Deşi ar fi trebuit să ierneze deja, chefalul, un peşte iubitor de ape calde, se prinde ca în plină vară. Doar o privire în calendar le aminteşte pescarilor că sezonul acestei specii s-a încheiat încă de acum două luni. 

Și nu doar chefalul poate fi pescuit în apropiere de mal. Mai multe specii de peşti şi-au întârziat retragerea în ape mai calde. 

Asta pentru că apa mării este la fel de caldă ca în iunie. 

La orele prânzului, la Constanţa sunt 20 de grade, valoare dublă faţă de normalul perioadei. Şi apa mării e foarte caldă. Are 15 grade, în condiţiile în care în noiembrie apa nu ar fi trebuit să aibă mai mult de 10 grade. 

Un motiv în plus pentru ca pescarii să îşi frece mâinile de bucurie. În câteva zile, întrăm în postul Crăciunului, plin de dezlegări la peşte. Iar chefalul este o alegere inspirată, spun bucătarii. Are o carne dulce, numai bună perpelită cu un strop de sare pe plita încinsă. 

În cherhanale, o astfel de farfurie costă între 20 şi 30 de lei. În pieţe, un kilogram de chefal se vinde cu 18 lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Vremea caldă prelungeşte sezonul chefalului