Antena Meniu Search
x

Video Vremea rea a pus stăpânire pe mai multe zone din ţară: inundaţii, accidente în lanţ şi oameni aduşi în pragul disperării

A fost rupere de nori în județul Vâlcea, iar vremea nemiloasă a lăsat în urmă zeci de gospodării distruse și oameni în pragul disperării. Pericolul nu a trecut. Este valabil un cod galben de inundaţii, dar şi de ninsoare şi viscol pentru mai multe judeţe din ţară. Vremea rea a dus şi accidente în lanţ pe şosele.

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 06.01.2021, 19:53

Vezi și
  • Vremea neprietenoasă a făcut ravagii în mai multe regiuni
  • Oamenii s-au trezit cu gospodăriile inundate

În Braşov, la primele ore ale dimineţii, poleiul şi ceaţa au fost cauza unui carambol în care au fost implicate 23 de maşini.  Momentul accidentului în lanţ a fost surprins de o cameră video de la bordul uneia dintre masini. Patru persoane au ajuns la spital cu răni uşoare.

Tot poleiul le-a dat bătăi de cap şi şoferilor din Cluj-Napoca. Opt dintre aceştia au ajuns la biroul de accidente uşoare după ce frânele au devenit inutile pe asfaltul ca oglinda. 

În alte zone, ploile şi inundaţiile au făcut probleme. 

Gospodării afectate de furia apelor 

În doar câteva ore, întreaga agoniseală a Auricăi Georgescu s-a dus pe apa sâmbetei. A plouat cât pentru două săptămâni, iar puhoaiele au inundat casa, beciul și adăposturile animalelor. 

Reporter: Aţi avut cum să opriți apa, să nu intre în casă? 

Aurica Georgescu: Nu, nu am avut ce să îi facem. N-am avut.

35 de gospodării au fost inundate în Brezoi. Oamenii își socotesc acum pagubele.

''Centrala de 100 de milioane pe care o am este inundată în beci. Au venit ieri şi au zis că nu au unde deversa apa. De aici de la mine din locuinţă'', spune un om. 

Meteorologii au emis o atenţionare de inundaţii pentru şase judeţe, valabilă până mâine. Pentru alte zece este deja în vigoare un cod galben de lapoviţă şi ninsoare, iar la munte este aşteptat viscol puternic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Vremea rea a pus stăpânire pe mai multe zone din ţară: inundaţii, accidente în lanţ şi oameni aduşi în pragul disperării