Weekend-ul gurmanzilor în nordul ţării
Materialul care urmează nu este recomandat gurmanzilor sau celor la regim. Nu de alta, dar la ce mâncăruri se fac în nordul ţării tentaţia e aproape imposibil de învins.
Materialul care urmează nu este recomandat gurmanzilor sau celor la regim. Nu de alta, dar la ce mâncăruri se fac în nordul ţării tentaţia e aproape imposibil de învins.
Iar cine a mers la Hora Bucovinei poate depune mărturie în acest sens. Vă avertizăm, urmează imagini care v-ar putea provoca papilele gustative! Lapte dulce e turnat peste bucăţi fragede de miel ce fierb în ceaunul încins.
Gulaşul şi borşurile din alte trei tuciuri aburinde fac cu ochiul pofticioşilor. Regele tentaţiei e, însă, balmoşul. Adică un fel de pastă făcută din mămăligă şi caş, pe care n-o să-l mai găsiţi decât la stânele din Bucovina.
Parcă nu e gulaş mai bun, totuşi, decât cel făcut în Harghita. Iar la Odorheiul Secuiesc a fost concurs de gătit. Mielul a fost la loc de cinste.
Între fanfară şi sunetul micilor sfârâind pe grătar, braşovenii au părut, totuşi, mai atraşi de. mâncare. Un weekend de răsfăţ culinar nu se putea încheia altfel decât cu butoaie de bere golite.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰