Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Zahărul, pericolul de sărbători. Avertismentul nutriţioniştilor privind dulciurile de pe masa de Paşte

După mesele încărcate cu produsele tradiţionale de Paşte, dulciurile sunt un pericol şi mai mare, avertizează nutriţioniştii.

de Redactia Observator

la 08.04.2018 , 20:27

După mesele încărcate cu produsele tradiţionale de Paşte, unde ar fi bine să nu facem excese, dulciurile sunt un pericol şi mai mare, avertizează nutriţioniştii, mai ales cele cumpărate.

Cofetarii ne propun un desert mai puţin obişnuit, care nu seamănă deloc cu pasca tradiţională de Paşte. Bomboane cu vişine şi căpşuni, care nu au nevoie de coacere.

O sută de grame de bomboane conţine aproximativ şapte grame de zahăr. O figurină de ciocolată de Paşte are de aproape opt ori mai mult.

Vezi și

Florin Bălănică, nutriţionist:

Majoritatea dulciurilor din comerţ nu reprezintă numai ciocolată. Este un lucru pe care trebuie să îl înţelegem, mai ales dacă vorbim despre figurinele din cicolată. Dacă devine o obişnuinţă este un alt pas către obezitate.

Iar obezitatea este boala de care suferă unul din patru copii, în România. Există, însă, variante fără zahăr.

Ştevia este un îndulcitor natural care înlocuieşte zahărul. Se recomandă persoanelor supraponderale, dar şi celor care au diabet sau hipertensiune.

Bomboanele costă opt lei, iar ciocolata fără zahăr, 25 de lei. Aproape la fel ca dulciurile obişnuite de pe rafturile magazinelor.

În casa Aureliei Ghiulea nu trebuie să lipsească pasca, însă făcută în casă. Orice variante am alege, e important să nu facem excese, spun nutriţioniştii.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Ştiri sociale » Zahărul, pericolul de sărbători. Avertismentul nutriţioniştilor privind dulciurile de pe masa de Paşte