Antena Meniu Search
x

Primul zbor Iași - Constanța, anulat din lipsă de pasageri

Între un drum de 7-8 ore cu maşina sau cu trenul şi un zbor de o oră cu avionul ceva mai scump, ieşenii au ales prima variantă. Astăzi ar fi trebuit să plece de la Iaşi prima cursă spre Constanţa cu avionul. Cursă pe care de altfel chiar cetăţenii au cerut-o printr-un sondaj online, dar pe care se pare că nu şi-o permit. Deşi toată lumea se aştepta să se vândă ca pâinea caldă biletele, în realitate, cursa a fost anulată din lipsă de pasageri.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 24.07.2020, 22:45

Vezi și
  • Prețul unui bilet pentru un zbor Iași - Constanța era 730 de lei.
  • Turiștii au preferat drumul cu trenul, care este considerat mult mai ieftin.

Este ora nouă, iar la Terminalul pentru cursele interne de la Aeroportul Internațional din Iași nu vedem pe nimeni. Asta deși ar fi trebuit să găsim aici oameni care se pregătesc de îmbarcare pentru prima cursă din acest sezon de la Iași la Constanța. Însă zborul a fost anulat din lipsă de călători.

Preţul de aproximativ 730 de lei pentru un bilet dus-întors nu li s-a părut ieşenilor unul rezonabil. Aşa că s-au îndreptat spre variante mai potrivite pentru bugetul de pandemie. Trenul este una dintre ele. 

Drumul de opt ore pare aproape scurt când compari preţul unui bilet de tren cu cel al avionului. Aproape 100 de lei e un bilet Iaşi-Constanţa. 

Lipsa autostrăzilor face ca drumul cu maşina să fie, la fel ca în cazul trenurilor, lung şi anevoios. 

Cu maşina de la Iaşi până la Constanţa, cei 446 de kilometri i-am parcurge în aproximativ șase ore și 10 minute. Dacă luăm în calcul și două opriri, dar și un trafic aglomerat, atunci drumul ar putea să dureze mai mult de șapte ore, iar pentru combustibil, în funcție de ce consum are mașina, nu am cheltui mai mult de 200 de lei.

Cursele cu avionul de la Iaşi la Constanţa au fost introduse la cererea oamenilor, care au răspuns la un sondaj online. Toţi au vrut să nu mai piardă timp pe drumul spre mare. Nu a prevăzut nimeni însă că preţurile nu vor fi accesibile pentru oricine. Următoarea cursă ar trebui să plece vinerea viitoare, asta dacă biletele se vor vinde.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Primul zbor Iași - Constanța, anulat din lipsă de pasageri