Antena Meniu Search
x

Zborurile către Europa, Turcia, Iran şi SUA rămân suspendate

Relaxarea călătoriilor cu avionul se amână. Companiile aeriene se pregăteau să reia la finalul acestei luni zborurile către douăsprezece ţări. Un anunţ făcut seara trecută de Eurocontrol şi Romatsa le-a dat însă toate planurile peste cap. Avioanele vor decola din nou cel mai devreme la jumătatea lunii iunie.

de Redactia Observator

la 28.05.2020, 01:56

Vezi și
  • Zeci de curse aeriene, anulate peste noapte
  • Zborurile către SUA, Turcia și Europa, suspendate

Zeci de curse au dispărut din lista de zbor peste noapte. Călătoriile cu avion rămân suspendate către Europa, dar şi către Turcia, Iran şi Statele Unite ale Americii.

La fel de goală cum este acum tabela plecări din aeroport va rămâne până pe 16 iunie. Cel puţin până acum, ştim că vor putea fi operate doar cursele de tip charter, la cerere, şi zborurile comerciale către destinaţiile care au fost deschise şi pe timpul stării de urgenţă, dar pentru care avem nevoie de o justificare serioasă dacă vrem să călătorim.

Românii pot pleca la Oslo, Stockholm şi Lisabona, dar doar interes de serviciu sau dacă au familia acolo.

Companiile aeriene Wizz Air, TAROM, Air France, KLM, Ryanair si Lufthan, se pregăteau de reluarea zboruilor pe 29 mai.

Şi asta după ce la instituirea Stării de Alertă, oficialii au anunţat anularea zborurilor către 12 ţări până pe data de 28 Mai. În parlament însă data a fost scaoasă iar interdicţia a rămas practic valabilă pe toată durata stării de alertă. companiile aeriene şi agenţiile de turism spun că au aflat de aceste schimbări abia aseară.

ROXANA ILINCA, manager agenţie de turism - Nimeni nu ne trimite nicio informare oficială. Tot din presă aflăm şi noi. Ne anunţasem deja clienţii. Pentru că aveam undă verde. Am aflat aseară, cu toţii, că pe toată perioada stării de urgenţă nu se poate.

Operatorii de turism trebuie să dea banii înapoi oamenilor

ROXANA ILINCA, manager agenţie de turism - Ne pierdem şi noi credibilitatea în faţă clienţilor, care abia aşteaptă, care ne sună zilnic. Am anunţat clienţii că pot merge, iată că acum aşteptăm şi noi oficial următoarele date. I-am sfătuit pe toţi, pentru a fi siguri, să mutăm călătoria după 1 iulie sau cel mai sigur după 15 iulie.

Evident, există posibilitatea ca interdicţia de călătorie să fie exstinsă şi după dataq de 16 Iunie. Daca aveţi zboruri în această perioadă, veţi primi notificari în următoarele zile pentru a reprograma sau accepta vouchere, în funcţie de politica fiecărei companii aeriene.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Zborurile către Europa, Turcia, Iran şi SUA rămân suspendate