Antena Meniu Search
x

Video Zeci de medici și asistente din Buzău s-au înghesuit să atingă Icoana Maicii Domnului şi racla cu moaştele Sfinților Nectarie și Haralambie

Înghesuială în curtea unui spital din Buzău la o icoană despre care se crede că este făcătoare de minuni. Medicii şi asistentele s-au rugat pentru sănătate şi pentru oprirea pandemiei. Bolnavii care nu au putut ieşi din saloane au urmărit procesiunea de la geam.

de Redactia Observator

la 27.03.2021, 20:26

Vezi și
  • Icoana şi racla cu moaştele Sfinților Nectarie și Haralambie sunt scoase din biserică doar în momente grele

Zeci de medici şi asistente din Spitalul Judeţean Buzău au aşteptat cu emoţie sosirea maşinii cu icoana Maicii Domnului şi racla cu moaştele Sfinților Nectarie și Haralambie. Nerăbdători, unii angajaţi au ieşit în întâmpinarea convoiului şi s-au înghesuit să atingă obiectele sfinte despre care se spune că îi vindecă pe bolnavi.

Mulţi bolnavi nu au putut ieşi din spital, aşa că au petrecut cu privirea procesiunea, de la geamuri. Pentru cei care cred, icoana trimisă de la mănăstirea vrânceană Valea Neagră este ultima speranţă. De mai bine de trei secole, de când a fost adusă de la Kiev, oameni aflaţi în nevoie îi cer ajutorul. 

Icoana Maicii Domnului, scoasă din biserică la vremuri grele

Iar atunci când vremurile o cer, este scoasă din lăcaşul ei şi plimbată prin ţară. Acum, a parcurs sute de kilometri prin zeci de localităţi din Buzău şi Vrancea. Convoiul a făcut şi câteva opriri, la bisericile de pe traseu. 

Procesiunea a ajuns şi la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat. Angajaţi ai unităţii meciale şi rude ale bolnavilor au aşteptat trecerea maşinii care a făcut turul clădirilor. Ceremonia începută ieri la Nehoiu se încheie astăzi, în Vrancea. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Zeci de medici și asistente din Buzău s-au înghesuit să atingă Icoana Maicii Domnului şi racla cu moaştele Sfinților Nectarie și Haralambie