Antena Meniu Search
x

Video Zeci de oameni, izolaţi de drumul expres Craiova-Piteşti. Primăria recunoaşte că nu sunt soluţii şi dă vina tot pe localnici

Zeci de oameni din Craiova s-au trezit într-o situaţie fără ieşire şi la propriu şi la figurat. După ce şi-a dat acordul pentru proiectul drumului expres Craiova - Piteşti, primăria a uitat să ceară companiei de drumuri cale de acces către locuinţele sau fabricile dintr-o zonă învecinată cu şoseaua. Acum, autorităţile dau din colţ în colţ şi caută soluţii în timp ce oamenii privesc disperaţi cum toate drumurile le sunt închise. 

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 16.04.2022, 12:09

Vezi și

Craiova, limita cu comuna Gherceşti. Pe aici trece drumul expres Craiova - Piteşti, cea mai aşteptată investiţie de toţi oltenii care şi-au blestemat soarta în trafic, pe actualul drum către Capitală. Bucuroşi că se construieşte au fost şi cei care locuiesc într-un cartier din apropiere, mai ales că ar fi avut ieşire la drumul mare. Dar pe măsură ce lucrările au înaintat, oamenii s-au trezit că au fost uitaţi de autorităţi. Drumul pe care ies acum din cartier va dispărea, iar alternative nu sunt.

Denis Fota, localnic: Pe lângă drum, paralel, nu pot pentru că terenul expropriat este proprietatea CNAIR. Pe aici, pe lângă fabrica de avioane, prin spate pe la fabrica de biscuiţi ce este aici nu pot să facă pentru că terenul aparţine primăriei Gherceşti. Primăria Gherceşti spune că nu poate să facă pentru că noi suntem locuitori ai Craiovei.

Iar compania de drumuri spune că nu poate construi o bretea de legătură pentru că nu a fost cerută sau avizată o asemenea lucrare. Acum, ca să iasă din cartier, oamenii trebuie să urmeze un drum care trece peste terenuri agricole. O cale de acces pe care singuri au trasat-o cu ţăruşi bătuţi la marginea tarlalei.

''Ei spun că putem circula. În condiţiile în care un autoturism de teren 4x4 derapează la câţiva fulgi de zăpadă.''

Pe acelaşi subiect

Ar mai fi un drum. Chiar unul mai scurt. Coboară spre oraş printr-o lizieră care delimitează cartierul pe o parte.

Ce spun autorităţile despre situaţie

Primăria Craiova recunoaşte că nu sunt soluţii şi dă vina tot pe oameni, pentru că s-au stabilit în extravilan.  

Rela Filip, viceprimar Craiova: Au fost extravilane. Nu exista nimeni care să meargă acolo şi nu s-a prevăzut un drum care să devieze din actualul drum expres şi să meargă la acele locaţii. Nu s-a luat în calcul niciodată acest drum deoarece nu era prevăzut.

Drumul peste terenurile arabile ar putea fi pietruit şi amenajat cât de cât. Dar implică o investiţie pe care primarul din Gherceşti nu e dispus să o facă în folosul unor cetăţeni care nu au domiciliul în ograda lui.

Cornel Păpăroiu, Primar Gherceşti: Eu va trebui să fac lucrările, dar voi face lucrările pentru cetăţenii municipiului Craiova. Şi va trebui să găsim o soluţie, să vedem ce sursă de finanţare voi şi găsi. 

Între timp, primarul a început să cadastreze terenurile iar Primăria Craiova spune că va rezolva problema însă nu poate să dea un termen.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Zeci de oameni, izolaţi de drumul expres Craiova-Piteşti. Primăria recunoaşte că nu sunt soluţii şi dă vina tot pe localnici