Antena Meniu Search
x

Video Zeci de tineri aşteaptă de 3 ani să primească o locuinţă ANL, în Bumbeşti-Jiu. Constructorul a ridicat doar câteva ziduri, printre buruieni

Ne dorim ca tinerii să rămână în ţară, dar nu facem mai nimic pentru ei. Cam asta se întâmplă şi într-un oraş din Gorj, acolo unde zeci de tineri aşteaptă de trei ani să primească o locuinţă ANL. Constructorul nu a ridicat însă decât câteva ziduri, până acum. Motivul? S-au scumpit materialele.

Alin Stan
de Alin Stan

la 05.08.2021, 09:42

Vezi și

Când credeau că vor avea în sfârşit parte de propria locuinţă, mai mulţi tineri din Bumbeşti-Jiu au rămas cu buza umflată. În 2019, municipalitatea a promis că va face un bloc ANL pentru tineri. Imobilul trebuia să fie gata în toamna anului 2020. Însă de atunci şi până acum nu au fost ridicate decât câteva ziduri. Firma contractată spune că s-au scumpit materialele de construcţie şi nu a avut bani de mai mult.

Constantin Bobaru, primar Bumbeşti-Jiu: Mi s-a spus că datorită inflaţiei de pe piaţă, la care s-a ajuns în ceea ce priveşte materialele de construcţii, firma nu mai poate să facă această construcţie.

Edilul recunoaşte că această experienţă l-a demoralizat, chiar dacă îşi făcuse planuri mari. 

Constantin Bobaru, primar Bumbeşti-Jiu: Din momentul în care am anunţat că se va realiza un bloc de locuinţe, cererile au curs. Şi chiar ne prevăzusem o locaţie să mai demarăm construcţia unui bloc, dar în momentul de faţă suntem puţin mai sceptici.

Pe acelaşi subiect

Dirigintele de şantier spune acum că a primit ordin de la constructor să desfacă panourile de lângă bloc.

Nicolae Bratuianu, diriginte şantier: Ni s-a dat ordin să desfacem panourile, iar în caz de că vom reveni, vom face. S-ar putea ca şi din cauza vecinilor din blocul alăturat. Oamenii spun că le-a fost luată lumina.

Oamenii din localitate spun că astfel de iniţiative ratate îi fac pe tineri să vrea să plece din ţară.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Bugetul pentru construcţia clădirii a fost de 3 milioane de lei. Până în prezent, Inspecţia de Stat în Construcţii nu a mers în teren pentru a vedea care este stadiul lucrării.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » Zeci de tineri aşteaptă de 3 ani să primească o locuinţă ANL, în Bumbeşti-Jiu. Constructorul a ridicat doar câteva ziduri, printre buruieni