Antena Meniu Search
x

Zi SFÂNTĂ pentru ortodocși! Milioane de ROMÂNI își serbează ONOMASTICA!

Astăzi sunt prăznuiți Sfinții Mucenici căsătoriți Adrian și Natalia, o întrupare desăvârșită a sensului adevărat al familiei creștine

Astăzi sunt prăznuiți Sfinții Mucenici căsătoriți Adrian și Natalia, o întrupare desăvârșită a sensului adevărat al familiei creștine.

Sensul adevarat al unirii in Taina Nuntii este Încununarea vietii prin împreuna-trairea si marturisirea lui Hristos. Nu a contat pentru Sfintii Adrian si Natalia ca erau de abia un an si o luna casatoriti! Nu a contat ca erau tineri si cu o viata inainte! Nu a contat ca nu “se implinisera” ca familie prin dobandirea vreunui prunc! Nu a contat ca se iubeau foarte mult unul pe altul! Ce a contat pentru ei in ceasul prigoanei? Un singur “lucru”: HRISTOS! Pentru El au jertfit, adica si-au incununat si si-au implinit cu adevarat si in mod desavarsit dragostea lor! L-au iubit pe Hristos mai presus de orice! Si nu erau supra-oameni, nu erau “predestinati” sa fie sfinti! Erau oameni obisnuiti, la fel ca si noi, cu nimic mai presus de firea omeneasca. Nu alesesera pustnicia sau calugaria.

Au ales viata in lume, dar fara sa aleaga viata lumeasca! Dar ce aveau atunci care sa le dea atata putere sa sacrifice TOTUL? Cum au putut? Aproape “simplu”, am putea spune: au crezut cu adevarat in Hristos si au implinit efectiv prima si cea mai importanta porunca: “Sa iubesti pe Domnul Dumnezeu din toata inima ta, din tot sufletul tau, din toata puterea ta si din tot cugetul tau”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Zi SFÂNTĂ pentru ortodocși! Milioane de ROMÂNI își serbează ONOMASTICA!