Antena Meniu Search
x

A fost lansat ziarul comunităţii din Viscri, judeţul Braşov

Vi-l mai amintiţi pe Ilie Moromete când le citea din ziar sătenilor adunaţi la fierăria lui Iocan? Ei bine, în Viscri, judeţul Braşov, a fost surprinsă o scenă desprinsă parcă din romanul lui Marin Preda. Localnicii şi-au făcut propria gazetă, cu informaţii utile din comunitate.

de Redactia Observator

la 24.03.2019, 12:50

Vezi și

Vi-l mai amintiţi pe Ilie Moromete când le citea din ziar sătenilor adunaţi la fierăria lui Iocan? Ei bine, în Viscri, judeţul Braşov, a fost surprinsă o scenă desprinsă parcă din romanul lui Marin Preda. Localnicii şi-au făcut propria gazetă, cu informaţii utile din comunitate. Şi nu vorbim despre o publicaţie online, ci despre un ziar tipărit.

Comuna Viscri este comuna braşoveană care l-a fermecat pe Prinţul Charles. În centrul satului, doi bărbaţi stau la taifas şi răsfoiesc, ca odinioară, un ziar.

Este vorba despre gazeta satului. Fiecare localnic a primit în cutia poştală câte un exemplar din primul număr.

Ideea s-a născut tocmai din dorinţa de a le oferi localnicilor veşti din satul lor.

"Ne-am dorit o fiţuică de Viscri în care să punem ştirile, ca să afle lumea ceva concret, faptic şi adevarat", este mesajul transmis de una dintre fondatoare.

Autorii articolelor sunt localnici

Interesant este că autorii articolelor nu sunt jurnalişti, ci tot localnici, care scriu din plăcere. Au primit o imprimantă din donaţii şi aşa a început povestea.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Iar oamenii din sat sunt încântaţi. Le sunt de mare ajutor informaţiile din cele patru pagini ale gazetei.

Turiştii sunt convinşi că gazeta din Viscri face parte din farmecul locului.

Şi, într-adevăr, o vizită în Viscri este o întoarcere în timp. Case vechi, vopsite în culori palide şi cu obloane la ferestre, peisaje de o frumuseţe rară şi căruţe care încă mai bat drumul prăfuit de ţară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » A fost lansat ziarul comunităţii din Viscri, judeţul Braşov