Antena Meniu Search
x

Zimbrii din pădurile noastre riscă să fie împuşcaţi de vânători

Am tânjit după ei sute de ani. Un brand de ţară demult stins. Acum, Romsilva spune că sunt prea mulţi. Zimbrii din pădurile noastre riscă să fie împuşcaţi de vânători.

Vezi și

Exemplarele bătrâne sau bolnave trebuie să dispară din ţarcuri şi singura soluţie la îndemână este arma. Măsura nu este văzută cu ochi buni nici măcar de cei care şi-ar dori în palmares un astfel de trofeu.

În ultima jumătate de secol, România a făcut eforturi mari să readucă zimbrii în pădurile din ţara noastră. Două exemplare au fost aduse din Polonia şi ţinute într-o rezervaţie din Haţeg. Înmulţirea lor nu este, însă, deloc uşoară.

În urmă cu aproximativ 7-8 ani nu mai aveam decât o singură femelă, iar în 2002 am adus de la Târgovişte trei, masculul şi două femele şi era chiar să rămânem fără zimbri la Haţeg.

Puţin peste o sută de exemplare trăiesc acum în tihnă în pădurile noastre. Şi totuşi, pentru Romsilva, sunt prea mulţi. Spun elegant că ţarcul a devenit prea mic. Aşa că soluţia găsită este una radicală şi definitivă potrivit unor surse din instituţie.

Romsilva vrea să adune exemplarele bătrâne în ţarcuri speciale şi să lase vânătorii să tragă cu arma. Contra cost. Deşi directorul instituţiei neagă o astfel de măsură dă de înţeles că arma este o soluţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Zimbrii din pădurile noastre riscă să fie împuşcaţi de vânători