Antena Meniu Search
x

Curs valutar

"Simfonie dincolo de nori". Pasagerii unei curse aeriene Cluj - Londra au avut parte de un spectacol INEDIT chiar în avion

Ziua internaţională a muzicii a fost sărbătorită dincolo de nori. Şi nu este o figură de stil.

de Redactia Observator

la 01.10.2017 , 23:35

Ziua internaţională a muzicii a fost sărbătorită dincolo de nori. Şi nu este o figură de stil. Mai mulţi studenţi ai Academiei de muzică "Gheorghe Dima" au susţinut un concert la peste zece mii de metri altitudine, în cursa de Cluj - Londra şi retur. 

Cu melodii româneşti şi străine i-au delectat tinerii instrumentişti clujeni pe pasagerii cursei de Londra, iar repertoriul a fost unul diferit de cel al unei orchestre simfonice. De la Holograf, Delia sau Gil Dobrică la Beatles şi Metalica. Cam acesta a fost traseul ineditului concert aerian susţinut de cei 7 studenţi ai academiei de muzică.

"Am făcut această simfonie dincolo de nori, cu un repertoriu pe toate gusturile şi cu o formulă orchestrală fără amplificare, totul a sunat acustic", a povestit dirijorul Răzvan Metea .

Vezi și

Proiectul cultural "Simfonie dincolo de nori" a fost finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, iar totul a pornit de la iniţiativa Georgianei Rusu, o actriţă de 28 de ani de la Teatrul de Stat din Constanţa.

"Este un punct câştigat faptul că străinii, cei cu care am călătorit au putut vedea acest concert în avion", spune și Georgiana Rusu - managerul proiectului "Simfonie dincolo de nori".

"A fost foarte tare, eu dormeam şi m-a trezit când am auzit muzică, grupul cânta, a fost foarte frumos. Călătoresc mult, dar este pentru prima dată văd aşa ceva", a spus o turistă străină.

Concertul s-a încheiat în aeroport, acolo unde tinerii muzicieni i-au cântat la mulţi ani unei colege din orchestră.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Ştiri sociale » "Simfonie dincolo de nori". Pasagerii unei curse aeriene Cluj - Londra au avut parte de un spectacol INEDIT chiar în avion