Antena Meniu Search
x

OBSERVATOR SPECIAL: Ziua Libertatii Fiscale. Muncesti fara sa dai bani la stat!

Ce-ar fi sa incepem sa marcam si Ziua Libertatii Fiscale? Nu de alta, dar singura zi din an in care muncim doar pentru noi nu figureaza in niciun calendar. De unde a aparut trasnaia asta, o sa ma intrebati. Chiar nu intuiti? De la americani!

Vezi și

Americanii urasc taxele, asa ca au inventat o zi a libertatii fiscale, o zi in care tot ce castiga le ramane. Statul nu primeste nici macar un cent. Ideea a prins si in alte tari. Iar daca in Statele Unite, Ziua Fara Taxe se sarbatoreste pe 18 aprilie, in Franta a fost mutata pe 26 iulie, iar in Romania - exact, avem si noi o asemenea zi - pe 10 mai.

Romanii, insa, nu prea realizeaza ce inseamna viata fara taxe. Tocmai de aceea, ziua de 10 mai li se pare o utopie. Si asta pentru ca s-au obisnuit atat de mult ca statul sa le ia banii, incat li se pare absolut ciudat sa nu se mai intample asta. Nici macar pentru 24 de ore. “In Romania, fara sa platesti dari la stat nu se poate”, spun oamenii.

Vreti sa stiti cam cati bani dati statului in conditiile in care ati avea un salariu de 2.000 de lei pe luna? Taxele si impozitele vor ajunge la 8.568 de lei. Deci o zi ca cea de 10 mai vine ca o alinare. Asta daca nu ne gandim ca - pe langa banii virati la bugetul statului - mai trebuie sa achitam si impozitele locale si rate la banca si facturi. Asadar e clar: nu trebuie doar sa stim ca exista, trebuie SA SARBATORIM unica zi in care muncim doar pentru noi.

Iar la capitolul sarbatoare, tot americanii ne dau lectii. Au inventat si un imn al libertatii fiscale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » OBSERVATOR SPECIAL: Ziua Libertatii Fiscale. Muncesti fara sa dai bani la stat!