Antena Meniu Search
x

Video Ziua Marinei 2022. Sărbătoare umbrită de scandal: Arhiepiscopul Tomisului cere explicaţii pentru că a fost întrerupt în timpul slujbei

Festivităţi fastuoase la malul mării de Ziua Marinei! Primele după doi ani de restricţii la care au avut acces turişti dar si localnici.  Ceremonia oficială, din portul militar Constanţa, a fost însă închisă publicului. Acolo a avut loc şi un incident, care l-a avut ca protagonist pe IPS Teodosie. Organizatorii i-au tăiat microfonul în timpul slujbei şi l-au lăsat să vorbească... preţ de cateva minute ... în gol. Arhiepiscopia Tomisului cere explicaţii.

de Adrian Obreja

la 15.08.2022, 19:58

Vezi și

Pe apă, pe uscat şi în aer, ziua a fost a eroilor mării. A fost cea 120-a aniversare a Zilei Marine

Turişti: -Ne bucurăm că am venit aici astăzi.

-E pentru prima oară când vedem aşa de aproape. 

Ceremoniile au fost marcate de un incident. Arhiepiscopul Tomisului s-a trezit în mijlocul slujbei cu microfonul tăiat. 

Pe acelaşi subiect

A primit cuvântul în locul înaltului prelat, şeful statului major. După ce a vorbit în gol câteva minute, Arhiepiscopul Tomisului a făcut cale întoarsă şi a plecat de la ceremonie. Spune că nu s-a supărat, dar.... 

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului: De ce să mă supăr, nu am voie să mă supăr. Îi compătimesc pe cei care au făcut asta pentru că înaintea lui Dumnezeu vor răspunde. 

Şi totuşi Arhiepiscopia Tomisului cere public organizatorilor explicaţii. Scenele au avut loc departe de ochii turiştilor care nu au avut acces în portul militar Constanţa. La ceremonii a participat şi şeful statului

Klaus Iohannis, preşedintele României: Vă îndemn să aducem un omagiu eroilor mărilor și oceanelor care și-au dedicat viața apărării României și s-au jertfit sub pavilionul național!

Ziua Marinei, între fast şi nefast

Preşedintele a subliniat rolul crucial al marinei în contextul războiului din Ucraina. 

Klaus Iohannis, preşedintele României: Împreună cu aliații și partenerii noștri vom consolida postura NATO de descurajare și apărare în regiunea Mării Negre pe termen lung, în condițiile în care Rusia a fost definită la Summitul de la Madrid drept principala amenințare la adresa securității euroatlantice.

Mii de oameni au venit în schimb în portul tomis. Unii inca de dimineaţă pentru a prinde cel mai bun loc pentru spectacol. Festivităţile au început cu defilarea forţelor aeriene, iar apoi mai multe nave militare au plecat spre Midia. 

Adrian Obreja, reporter Observator: Portul Tomis este plin de oameni, turişti şi localnici, care urmăresc spectacolul dedicat Zilei Marinei, iar cel mai aşteptat personaj este Zeul Neptun. 

Pe ritmuri de tobe, zeul apelor şi mărilor şi alaiul său şi-au făcut loc prin mulţimea entuziastă. Zeul Neptun a dat apoi startul jocurilor marinăreşti. Aruncarea bandulei la punct fix. După demonstraţiile profesioniştilor, a venit şi rândul celor mici să înveţe jocurile marinăreşti. 

Distracţia n-a fost pe gustul tuturor. 

Turist: N-are ce să vadă pur şi simplu. Sunt nemulţumit total, toată lumea spune, au venit să vadă ceva şi n-au ce să vadă. Ce să vedem? Nu vedem nimic. Ne aşteptam să treacă măcar un velier, ceva am venit degeaba.

Ceremoniile s au încheiat cu un foc de artificii n culorile tricolorului. Distracţia a continuat însă pe plajă, tot cu jocuri marinăreşti. Şi salvamarii au fost sărbătoriţi azi. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Au fost şi turişti care şi au sărbătorit onomstica pe plajă. Turiștii nu se lasă duși, unii şi au prelungit concediul și după Sfânta Maria. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Ziua Marinei 2022. Sărbătoare umbrită de scandal: Arhiepiscopul Tomisului cere explicaţii pentru că a fost întrerupt în timpul slujbei