Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Ziua Mondială a Animalelor. Elevii din Râmnicu Sărat au petrecut ore inedite la un adăpost de câini fără stăpân

A fost o zi specială pentru elevii de la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă din Râmnicu Sărat, dar şi pentru poliţiştii de la Protecţia Animalelor!  Micuţii au mers împreună cu agenţii la un adăpost al câinilor fără stăpân, acolo unde s-au bucurat de compania animalelor. Activitatea a fost organizată cu ocazia Zilei Mondiale a Animalelor, un bun prilej şi pentru căţeii care s-au bucurat de mângâierile primite. 

de Redactia Observator

la 05.10.2024 , 11:44

Ziua Mondială a Animalelor se sărbătoreşte anual pe data de 4 octombrie, iar cadou atât pentru necuvântătoare, cât şi pentru copii, agenţii de la Poliţia Animalelor au pregătit o misiune înduioşătoare într-un adăpost al câinilor fără stăpân. Astfel, elevii Centrului Școlar de Educație Incluzivă din Râmnicu Sărat au petrecut o zi specială.

"Schimbul acesta de afecţiune între copii şi animale este clar o formă de terapie şi de anul acesta o să colaborăm foarte mult cu Poliţia Animalelor şi o să aducem animăluţe în cadrul centrului nostru şcolar de educaţie incluzivă", spune Alina Iordache, profesor de psihodiagnoză.

Întreaga acţiune a fost un câştig pentru toţi cei implicaţi

Vezi și

Copiii s-au jucat cu animalele, fericirea s-a citit pe chipul lor, iar câinii abandonaţi au simţit afecţiunea oamenilor. 

"Şi animalele au avut parte de tandreţe şi afecţiune vorbim despre căţei care au fost în stradă care nu au fost niciodată mângâiaţi, cărora le-a fost frig, frică, iar acum, pentru prima dată, de ziua lor, au primit în dar căldura copiilor", spune Raluca Brezeanu, Direcţia pentru Protecţia Animalelor.

Iar pe lângă terapia cu animale, elevii s-au bucurat şi de alte activităţi specifice vârstei. Au făcut baloane de săpun şi au purtat cu mândrie şepcile de poliţişti, roz pentru fetiţe şi albastre pentru băieţi. 

Iar la final nu au plecat cu mâna goală. Cea mai frumoasă amintire rămâne însă căţeluşul de pluş.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aveţi încredere să cumpăraţi ciuperci din piaţă?
Observator » Ştiri sociale » Ziua Mondială a Animalelor. Elevii din Râmnicu Sărat au petrecut ore inedite la un adăpost de câini fără stăpân