Antena Meniu Search
x

Video Ziua Naţională a României, fără paradă militară şi fără public

Numărul mare de cazuri de infectare cu COVID-19 a dus la anularea paradei militare de 1 Decembrie. Autorităţile au hotărât pentru prima dată în ultimii 30 de ani că defilarea soldaţilor şi a aparatelor de luptă nu va avea loc. O ceremonie simplă va înlocui totul.

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 27.11.2020, 21:16

Vezi și
  • Ceremonia de 1 Decembrie din acest an o să fie una restrânsă
  • Nu vor fi scoase în stradă blindatele, iar avioanele de luptă nu vor survola cerul

Anul acesta, cea mai mare paradă militară nu va mai avea loc. Numărul mare de cazuri de coronavirus a dus la regândirea modului în care va fi sărbătorită ziua de 1 Decembrie.

La Arcul de Triumf de exemplu nu vor fi prezente de Ziua Naţională mai mult de 400 de persoane. Doar oficialităţi. Nici măcar la repetiţii publicul nu va avea acces în zona Arcului de Triumf.

Vor fi restricţii atât pe data de 30 noiembrie cât şi pe 1 Decembrie, atunci când traficul auto şi pietonal va fi închis de la Piaţa Presei Libere până aproape de Piaţa Victoriei.

În tribuna oficială se va afla preşedintele în exerciţiu, dar şi foştii şefi de stat şi invitaţi din instituţii. Vor sta în schimb la distanţă de cel puţin un metru şi jumătate unul de altul.

Ceremonia o să fie fără fastul de altă dată. Preşedintele o să depună o coroană de flori, iar pe sub Arcul de Triumf vor trece doar militarii din Garda de onoare, regimentul 30 Mihai Viteazul.

Nu vor fi scoase în stradă blindatele şi nici avioanele de luptă nu vor survola cerul.

Este pentru prima dată când celebrarea Zilei Naţionale e altfel decât ne-am obişnuit. Dar, mai toate ţările europene şi-au anulat sau şi-au restrâns ceremoniile în acest an.   

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Ziua Naţională a României, fără paradă militară şi fără public