Antena Meniu Search
x

Ziua rezultatelor pentru elevii de clasa a VIII-a

Opt ani de muncă, câteva zile de foc, dar emoţiile nu au trecut. Astăzi s-au afişat rezultatele evaluării naţionale, examenul care va decide viitorul elevilor pentru cei patru ani de liceu.

Vezi și

Opt ani de muncă, câteva zile de foc, dar emoţiile nu au trecut. Astăzi s-au afişat rezultatele evaluării naţionale, examenul care va decide viitorul elevilor pentru cei patru ani de liceu. 

Părinţii şi micuţii au stat ca pe ghimpi mai toată ziua, făcând calcule după calcule. Toţi îşi vor găsi un loc într-un liceu, însă depinde la care. Şi asta pentru că ştacheta pentru liceele bune este una ridicată. Cei cu note mici mai au însă o şansă săptămâna viitoare, după contestaţii.

Abia de anul viitor, notele mari vor fi şi mai importante. La liceu se va intra doar dacă elevii vor avea cel puţin media 5.

Elevilor le-a fost mult mai uşor să extragă radicali, decât să se joace cu textele la limba română. Aşa că, anul acesta, la evaluarea naţională, notele la matematică au fost mult mai mari decât la limba română

La nivel naţional, se schimbă procentele. Aproximativ 80% dintre elevi au luat note mai mari de 5 şi la română şi la matematică. Mai mulţi faţă de anul trecut, când un sfert dintre elevi au luat note între 1 şi 5.

 Comisia naţională, prin sondaj, va alege o serie de lucrări pentru a fi reevaluate astfel încât să ne creem o idee în legătură cu veridicitatea, corectitudinea evaluării

Totuşi elevii nu au scăpat de şcoală. De săptămâna viitoare, vor merge să completeze în sălile de clasă fişele de admitere în liceu. Pe 15 iulie, elevii vor fi repartizaţi computerizat, în funţie de numărul de licee alese

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Ziua rezultatelor pentru elevii de clasa a VIII-a