Antena Meniu Search
x

Curs valutar

12 ani, depăşiţi în 7 zile. Clasamentul pe medalii: România a câştigat mai multe medalii la Paris decât la Rio sau Tokyo

Sportivii români prezenţi la Jocurile Olimpice de la Paris au până acum un parcurs formidabil. Delegaţia României a strâns în prima săptămână de competiţii 6 medalii, ceea ce ne clasează pe locul 11 în clasamentul pe naţiuni.

de Redactia Observator

la 02.08.2024 , 15:18

12 ani, depăşiţi în 7 zile. România, cel mai bun parcurs de la ultimele 3 ediţii ale Jocurilor Olimpice: clasamentul pe medalii - Profimedia

România ocupă locul 11 în clasamentul pe medalii de la Jocurile Olimpice în acest moment, după medaliile de argint câştigate vineri. Vineri, au obţinut argintul olimpic canotoarele Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel la dublu rame feminin şi Gianina Van Groningen şi Ionela Cozmiuc la dublu vâsle feminin categorie uşoară.

România mai are patru medalii; două de aur câştigate de David Popovici la înot 200 metri liber şi Marian Florian Enache şi Andrei Sebastian Cornea la canotaj dublu vâsle masculin, una de argint obţinută de Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş la canotaj dublu vâsle feminin şi una de bronz câştigată de David Popovici la înot 100 metri liber.

Performanţă mai bună decât la Rio sau Tokyo

Articolul continuă după reclamă

Clasarea este cu atât mai impresionantă cu cât la precedentele două ediţii ale Jocurilor Olimpice, România a obţinut în total 8 medalii: 4 la Rio şi 4 la Tokyo. La Tokyo, medaliile au fost aduse de Ancuţa Bodnar, Simona Radiş la dublu vâsle feminin (medalie de aur), Mihăiţă Vasile Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan Constantin Berariu şi Cosmin Pascari la patru rame fără cârmaci masculin (argint), Marius Vasile Cozmiuc, Ciprian Tudosă la argintul la dublu rame masculin (argint) şi Ana Maria Popescu la spadă (argint).

Cu alte cuvinte, clasarea din 2024 este cea mai bună din ultimii 12 ani pentru România. Numărul de medalii ar putea creşte pentru că încă mai mai avem sportivi în competiţie care speră la o clasare pe podium.

Vezi jocurile olimpice de la Paris în AntenaPLAY pe canalele TVR* . Cu AntenaPLAY ai acces la canalele must carry, posturile Antena, dar și canale exclusive. Peste 70 de canale sunt disponibile acum. (*program retransmis în temeiul Legii audiovizualului)

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Sport » 12 ani, depăşiţi în 7 zile. Clasamentul pe medalii: România a câştigat mai multe medalii la Paris decât la Rio sau Tokyo