Antena Meniu Search
x

Video 30 de ani de la moartea lui lui Ayrton Senna. Expoziţie inedită în Italia pentru a comemora o zi neagră din istoria sportului

Pe 1 mai se împlinesc 30 de ani de la moartea celebrului Ayrton Senna. Motiv pentru care Ambasada Braziliei din capitala Italiei a deschis o expoziţie inedită dedicată pilotului. Aici, fanii legendei de Formula 1 vor putea să vadă obiectele ce au aparţinut cândva brazilianului care şi-a pierdut viaţa în urma unui accident cumplit pe circuitul de la Imola.

de Redactia Observator

la 27.04.2024, 08:30

Vezi și

1 mai 1994 - una dintre cele mai negre zile din istoria sportului. Ayrton Senna avea să moară la vârsta de numai 34 de ani după un accident teribil pe circuitul de la Imola. Într-o fracţiune de secundă, monopostul său a părăsit pista şi s-a izbit violent de zidul de protecţie făcut din beton. Impactul a fost atât de puternic încăt Senna a suferit răni severe la nivelul craniului. Medicii au încercat să-l salveze, în zadar însă. Pilotul de Formula 1 şi-a pierdut viaţa într-un spital din Bologna.

Fanii sportivului vor putea să vadă peste 250 de obiecte din colecţia sa personală

Ayrton Senna da Silva s-a născut pe 21 martie 1960 în Sao Paolo, Brazilia. El a debutat în competiţiile de karting la numai 13 ani şi a început să scrie istorie în Formula 1 începând cu anul 1984. Deşi a avut parte de un succes răsunător, Senna a fost conştient întotdeauna de riscuri. "De fiecare dată când mă îndrept către maşină, mă curpinde frica pentru sănătatea mea sau pentru viaţa mea. Ştiu că am o maşină bine construită, bine pregătită de mecanici, dar o folosesc în anumite condiţii la care maşina nu se poate adapta", declara Senna.

Însă asta nu l-a oprit, iar pasiunea l-a făcut să fie unul dinre cei mai buni şi iubiţi piloţi din toate timpurile. Cu trei titluri mondiale şi alte 41 de victorii în Grand Prix-uri, brazilianul a spus mereu că "să fii al doilea înseamnă să fii primul care pierde". Memoria sa a rămas vie în rândul tuturor, iar anul acesta o galerie dedicată pilotului a fost deschisă la Roma în urmă cu trei zile. Fanii sportivului vor putea să vadă peste 250 de obiecte din colecţia sa personală - automobile de sute de mii de euro, suveniruri, costume şi căşti purtate în timpul competiţiilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Sport » 30 de ani de la moartea lui lui Ayrton Senna. Expoziţie inedită în Italia pentru a comemora o zi neagră din istoria sportului