Antena Meniu Search
x

Senna ar fi împlinit 54 de ani! Povestea incredibilă a pilotului de F1

A condus prima maşină la patru ani, a fost triplu campion mondial şi l-a făcut pe Schumacher să plângă! La 20 de ani de la moarte, Ayrton Senna nu e uitat!

S-a născut pe 21 martie 1960, într-o comunitate din apropiere de Sao Paulo. Părinţii săi, Milton da Silva şi Neide Senna da Silva, erau destul înstăriţi, aceştia deţinând mai multe terenuri şi afaceri în domeniul agriculturii. Despre fiul lor spuneau că încă de mic era foarte atletic şi excela la gimnastică.

La doar patru ani s-a îndrăgostit de maşini!

În fiecare zi avea normă la fermele tatălui său, lua la rând toate tractoarele şi mimă că le conduce. Visul i s-a transformat repede în realitate. La doar patru ani, a primit de la sora să mai mare, Viviane, un go-kart. A fost momentul care i-a schimbat destinul. La 13 ani, în 1977, Senna câştiga primul premiu din carieră. Apoi, până în 1980, a participat la toate campionatele mondiale de kart. N-a câştigat niciunul şi şi-a exprimat regretul mult timp, chiar şi atunci când devenise pilot de F1.

"Să fii al doilea înseamnă să fii primul care pierde."

Senna a fost campion mondial în 1988, 1990 şi 1991, a obţinut 41 de victorii şi 65 de pole position în 162 de Grand Prix-uri, toate titlurile fiind câştigate cu McLaren şi Honda.

"Michael, l-ai egalat pe Senna. Înseamnă ceva pentru tine?"

După o cursă din 2000, Michael Schumacher l-a egalat pe Senna la numărul de victorii. La conferinţa de presă, vizibil emoţionat, Schumacher a început să plângă în hohote atunci când a fost întrebat de un jurnalist dacă înseamnă ceva pentru el acest lucru. N-a mai putut răspunde la nicio întrebare.

1994, cursa morţii!

Cursa de la Imola din 1994, în cadrul Grand Prix-ului de la San Marino, a fost cea mai neagră din întreaga istorie a Campionatului Mondial de Formula 1. Rubens Barrichello a avut parte de un accident foarte serios, dar brazilianul a scăpat cu viaţă. Apoi, după numai o zi, Roland Ratzenberger a suferit un accident fatal. Vizibil marcat de aceste două evenimente, Senna stătea în expectativă, dar într-un final a decis să concureze.

A plecat în cursă ca din puşcă, instalându-se la conducerea cursei. În turul şapte, maşina lui Senna nu mai putea fi controlată în viraj, ieşind în decor şi izbindu-se de zidul de beton la o viteză de 218 de kilometri pe oră. Cu doar două secunde înainte de impact viteza era de 312 de kilometri pe oră.

A fost ultimul pilot care a decedat în timpul unei curse de Formula 1.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Sport » Senna ar fi împlinit 54 de ani! Povestea incredibilă a pilotului de F1