Antena Meniu Search
x

Curs valutar

5 ani de la moartea lui Marian Cozma

Au trecut cinci ani de la moartea lui Marian Cozma, handbalistul român ucis într-un bar din Veszprem. Suporterii unguri îl vor comemora săptămâna viitoare înaintea meciului din Liga Campionilor cu Croaţia Zagreb.

de Redactia Observator

la 09.02.2014 , 09:47

 Pe 8 februarie 2009 s-a petrecut una dintre cele mai mari drame din istoria sportului românesc. Handbalistul Marian Cozma a fost înjunghiat mortal într-o altercaţie care a avut loc într-un bar din Veszprem, oraş unde fostul dinamovist juca la echipa locală.

Doi coechipieri de la Veszprem au fost şi ei răniţi în confruntarea cu un grup de aproximativ 30 de persoane de etnie romă. Sârbul Zarko Sesum şi croatul Ivan Pesic au supravieţuit. Cozma avea 26 de ani.

Fanii lui Veszprem îl vor comemora sâmbăta viitoare, aşa cum fac în fiecare an. Înaintea meciului cu Croaţia Zagreb din Liga Campionilor, vor depune lumânări şi coroane de flori în faţa statuii românului, amplasată în faţa sălii din Veszprem. Ucigaşii lui Marian Cozma sunt în închisoare.

Vezi și

Sandor Raffael şi Gyozo Nemeth au primit în 2011 condamnare pe viaţă. Un an mai târziu pedeapsa a fost redusă la numai 18 ani pentru fiecare. Un al treilea individ implicat în omor a primit 20 de ani de înschisoare, pedeapsă redusă apoi la opt ani. Încă patru persoane au mai primit condamnări în urma procesului.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Sport » 5 ani de la moartea lui Marian Cozma