Antena Meniu Search
x

62 de jucători suspendaţi, după o bătaie ca-n filme la un meci amical de rugby jucat în Italia

62 de jucători ai celor mai importante cluburi de rugby din Italia au fost suspendaţi, după o bătaie generală izbucnită pe finalul meciului amical disputat între Rugby Rovigo Delta, campioana en-titre a Italiei, şi Petrarca Padova.

de Redactia Observator

la 24.09.2023, 12:19

Meciurile dintre Rugby Rovigo Delta şi Petrarca Padova sunt întotdeauna extrem de încinse
Meciurile dintre Rugby Rovigo Delta şi Petrarca Padova sunt întotdeauna extrem de încinse - Profimedia (imagine ilustrativă)
  • Bătaia s-a produs la un meci jucat între campioana şi vicecampioana Italiei.

Autorităţile din Italia au investit mulţi bani pentru dezvoltarea rugbiului, după ce naţionala acestei ţări a fost primită, în urmă cu mai mulţi ani, în Turneul celor Şase Naţiuni, competiţie la care mai participă Franţa, Anglia, Irlanda, Scoţia şi Ţara Galilor.

Rugbiul din Italia s-a dezvoltat masiv, iar asta a însemnat şi dezvoltarea unei competiţii acerbe între cele mai bune cluburi din ultimii ani, Rugby Rovigo Delta şi Petrarca Padova. Cele două echipe au dominat campionatul, iar în sezonul 2022-2023 chiar au disputat finala competiţiei.

Atunci, a fost 16-9 pentru Rugby Rovigo Delta, formaţie care a devenit campioană a Italiei, în dauna marii rivale. A fost, practic, revenirea echipei în fruntea rugbiului italian după ce, cu un an înainte, Rugby Rovigo Delta pierdea finala cu Petrarca Padova, 6-19.

Orientativ, Rugby Rovigo Delta a fost campioana în Italiei în 2021 şi în 2023 şi vicecampioană în 2022, iar Petrarca Padova a fost campioană în 2022 şi vicecampioană în celelalte două sezoane, 2021 şi 2023.

Pe acelaşi subiect

Bătălia din 15 septembrie

În ciuda ambiţiilor şi orgoliilor de ambele părţi, reprezentanţii celor două cluburi au încercat să aranjeze un meci test între cele două echipe, astfel că Rugby Rovigo Delta şi Petrarca Padova şi-au măsurat forţele într-un amical disputat pe 15 septembrie.

Amical în care s-a jucat mai tare decât într-o finală şi care s-a încheiat înainte de limită, după o bătaie generală la care au participat toţi jucătorii avuţi la dispoziţie de cele două formaţii.

Conform rugbyrama.fr, spiritele s-au încins cu patru minute înainte de finalul partidei, când Matteo Maria Panunzi, de la Petrarca Padova, l-a placat periculos pe Facundo Diederich Ferrario, de la Rugby Rovigo Delta. Panunzi l-a ridicat în aer pe Ferrario, iar apoi l-a ţinut de un picior, existând pericolul real ca adversarul său să cadă în cap şi să sufere o accidentare gravă.

A fost suficient pentru ca atmosferă să devină electrizantă. Imediat între cei doi a izbucnit un conflict, iar lor li s-au alăturat absolut toţi jucătorii celor două echipe care erau disponibili pentru partida respectivă. Ferrario l-a lovit cu pumnii pe Panunzi, iar fanii celor de la Rugby Rovigo Delta au pus paie pe foc, având grijă să le aducă aminte rivalilor cine sunt campionii en-titre.

Din fericire, spiritele s-au domolit înainte ca cineva să fie rănit grav. Chiar şi aşa, după o analiză fermă, care a durat aproape o săptămână, s-a decis ca toţi cei 62 de jucători implicaţi în conflict să încaseze suspendări cuprinse între una şi trei săptămâni.

Din acest motiv, cei de la Rugby Rovigo Delta au fost obligaţi să-şi anuleze amicalul pe care îl aveau de disputat în acest weekend, cu Colorno, din lipsă de efectiv.

Concret, însă, doar jucătorii de la care a izbucnit conflictul sunt cu adevărat afectaţi de suspendări. Matteo Maria Panunzi şi Facundo Diederich Ferrario au fost singurii jucători care au fost suspendaţi câte trei săptămâni, ceea ce înseamnă că ei ar urma să lipsească de la meciurile oficiale pe care echipele lor le au de jucat în prima etapă a noului sezon din campionatul de rugby al Italiei.

Pe 7-8 octombrie, în prima etapă din noul sezon al campionatului de rugby al Italiei, campioana Rugby Rovigo Delta primeşte replica formaţiei Rugby Lyons Piacenza, în timp ce vicecampioana Petrarca Padova joacă tot acasă, cu Rugby Viadana.

Decizia Federaţiei Italiene, de a suspenda 62 de jucători după o bătaie izbucnită la un meci, pare să fie un record internaţional în sportul cu balonul oval.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Sport » 62 de jucători suspendaţi, după o bătaie ca-n filme la un meci amical de rugby jucat în Italia