Antena Meniu Search
x

Video Activităţi de weekend pentru copii, la Cluj-Napoca. Au lăsat deoparte jocurile pe calculator şi au ieşit să facă sport în natură

În România, 4 din 10 copii au probleme de greutate, în special din lipsa mişcării. Însă, la Cluj-Napoca, zeci de copii au arătat că se poate şi altfel. Într-o poiană de la marginea oraşului, copii de toate vârstele au lăsat deoparte jocurile pe calculator pentru a le înlocui cu cele reale, în aer liber. 

de Redactia Observator

la 24.10.2022, 07:36

Vezi și

Fie că au venit cu bicicleta, cu maşina sau pe jos, pentru fiecare s-a găsit câte o activitate care să îi solicite corpul, dar şi mintea.

Reporter: Te-ai mai căţărat până acum sau a fost prima dată?

Băieţel: Prima dată.

"Îi place afară, dar îi place să se caţere, e exact ca o maimuţă", povesteşte mama băiatului.

Pe acelaşi subiect

Cei mici au învaţăt să se caţere, să tragă cu arcul sau să meargă pe sfoară, unde echilibrul a fost cuvântul cheie. Iar de pe margine, cei mari i-au încurajat.

"Efectiv cazi, dar de fapt chestia aia te ţine, când te ţine aia după ce vezi că ai căzut, vezi că nu cazi pe jos şi că era rezistentă", explică un băiat care a mers pe sfoară.

Reporter: Ce a trebuit să faci?

Băieţel: Să merg cu grijă. 

Reporter: Şi ai reuşit?

Băieţel: Da!

"Face sport, bazin, înot... Încercăm să facă mai mult sport", povesteşte tatăl băiatului. 

Pentru cei mai mari s-a organizat un concurs de biciclete

Cea mai dificilă dar şi cea mai distractivă activitate a fost cea în care, suspendaţi pe o frânghie, cei mici au fost nevoiţi să-şi clădeasca singuri un turn pe care să se înalte. "La penultima m-am simţit de parcă am să cad şi eram aproape să cad", explică un băiat care a participat la activitate.

Keresztes Sarolta, organizator: Acei copii care se misca în natură sunt mult mai echilibraţi şi mult mai calmi.

Nici cei mai mari nu au fost uitaţi. Pentru ei s-a organizat un concurs de biciclete pe un traseu lung de 23 de kilometri. Astfel de activităţi vor fi repetate şi în alte weekenduri cu vreme frumoasă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Sport » Activităţi de weekend pentru copii, la Cluj-Napoca. Au lăsat deoparte jocurile pe calculator şi au ieşit să facă sport în natură