Antena Meniu Search
x

Video Importanţa activităţilor extracurriculare în dezvoltarea armonioasă a copiilor

Activităţile extracurriculare reprezintă o nouă formă de pregătire, dezvoltare si descoperire a elevilor din zilele noastre. Acestea au ca scop îmbogățirea cunoștințelor, cultivarea interesului pentru diferite ramuri ale ştiinţei, implicarea în viaţa socială, dar şi folosirea timpului liber într-un mod plăcut şi util.  Toate acestea contribuie la formarea personalităţii copiilor. În acest sens şcoala trebuie să fie deschisă spre acest tip de activitate, care îmbracă cele mai variate forme. Utilitatea acestor activități în dezvoltarea armonioasă a copiilor a fost dezbătută în cadrul unei noi conferințe WEBDIDACTICA Educațional, organizată de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, în parteneriat cu Revista PSYCHOLOGIES.

de Redactia Observator

la 06.10.2022, 08:54

Vezi și

Preocuparea primordială a profesorilor trebuie să fie dezvoltarea personalității elevilor și modelarea caracterului acestora, conform cerințelor societății în care trăiesc. De aceea, în procesul instructiv-educativ sunt foarte importante activităţile şcolare cu activităţile extracurriculare.

Consuela Colțan – Profesor pentru învățământul primar: Aceste activități extracurriculare sunt foarte importante pentru dezvoltarea copilului

În cadrul acestor activități elevii deprind folosirea diverselor surse informaționale, se autodisciplinează, învață să înveţe, iar cadrul didactic poate să le influențeze dezvoltarea, să-i pregătească pentru viață.

Eleonora Larisa Gojnete - Inspector Școlar pentru activități extrașcolare: Rolul activităților extracurriculare este esențială în dezvoltarea...

Pe acelaşi subiect

Aceste activități au ca scop dezvoltarea unor aptitudini speciale, oferindu-le copiilor posibilitatea să-și exploreze pasiunile. Îi ajută să își dezvolte puterea de concentrare, spiritul de echipă, dar și încrederea în sine.

Sabina Grosoşiu, psiholog clinician profesor la Școala FDVDR: În momentul în care îți găsești o pasiune

La conferința WEBDICATICA au participat peste 250 de profesori din toată țara. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Importanţa activităţilor extracurriculare în dezvoltarea armonioasă a copiilor